Βανκούβερ: Άνοιξε ο πρώτος ξενώνας για άστεγες πόρνες και τρανς

07 Νοεμβρίου 2020 13:46

Αρχική πρόθεση ήταν να δημιουργηθεί ένας μεγάλος ξενώνας με αρκετό χώρο - Ο κορωνοϊός ανέτρψε τα σχέδια


Έμπρακτη απόδειξη ότι κάποιος νοιάζεται για τις «εργαζόμενες του σεξ» στο δρόμο, δηλαδή τις εκδιδόμενες γυναίκες και τρανσέξουαλ της πόλης, αποτελεί ο πρώτος ξενώνας «WISH» του Βανκούβερ. Εξοπλισμένο με κρεβάτια και ατομικό χώρο για 23 άτομα, το «WISH Drop in» αποτελεί μια πρωτότυπη απόπειρα προστασίας των εκδιδομένων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η «WISH» είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία φροντίζει αποκλειστικά πόρνες, τρανς και άλλες κατηγορίες ατόμων που επιδίδονται στην πορνεία, υπό τις πλέον επικίνδυνες συνθήκες, όπως είναι το λεγόμενο «πεζοδρόμιο».

Στον ξενώνα μπορεί να προσέλθει κάθε εργαζόμενη του σεξ, που είτε είναι εντελώς άστεγη είτε διαμένει σε ακατάλληλα καταλύματα. Ο χώρος λειτουργεί διαρκώς, επί 24ωρης βάσης και εφτά ημέρες την εβδομάδα και διαθέτει κλίνες για την ανάπαυση των φιλοξενούμενων, φαγητό, πλυντήρια για τον καθαρισμό ενδυμάτων, αλλά και τρία δωμάτια απομόνωσης για τις εκδιδόμενες με Covid-19.

Αρχική της πρόθεση ήταν η δημιουργία ενός μόνιμου ξενώνα, με μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας. Όμως, η επέλαση της πανδημίας ανάγκασε τις επικεφαλής της οργάνωσης να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους, φτιάχνοντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ένα μικρότερο, προσωρινό κέντρο.

Παρ' όλα αυτά, η κοινότητα των εκδιδομένων υποδέχτηκε την πρωτοβουλία της «WISH» με ενθουσιασμό, για αυτό και καθημερινά στις εγκαταστάσεις του κέντρου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Στον Καναδά η πορνεία διώκεται ποινικά, ειδικά όμως στο Βανκούβερ υπάρχει μια άτυπη κοινωνική πολιτική προς την κατεύθυνση της προστασίας της υγείας και της ζωής των εκδιδομένων κατά προτεραιότητα, παρά οι συλλήψεις, οι παραπομπές σε δίκες κ.λπ.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos