«Σαν άσχημο hangover»: Εθελοντές περιγράφουν τα συμπτώματα του εμβολίου της Pfizer -Από πυρετό μέχρι πόνους σε όλο το σώμα

11 Νοεμβρίου 2020 00:20

Ενα «άσχημο hangover». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει εθελοντής του εμβολίου της Pfizer τις παρενέργειες που αισθάνθηκε.

 

Λίγες ώρες μετά τη χαρμόσυνη είδηση ότι το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech για τον κορωνοϊό είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό, μαρτυρίες από εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές αποκαλύπτονται στον διεθνή Τύπο.

Οπως μεταδίδει η «Daily Mail», εθελοντές δήλωσαν ότι είχαν πονοκέφαλο, πυρετό και μυϊκούς πόνους. Ενας 45χρονος εθελοντής δήλωσε ότι η πρώτη δόση είχε παρενέργειες παρόμοιες με τη γρίπη, αλλά τα συμπτώματα ήταν «πιο σοβαρά» στη δεύτερη δόση. Από την άλλη, ο 44χρονος Γκλεν Ντίσιλντς είπε χαρακτηριστικά ότι το εμβόλιο της Pfizer τον έκανε να αισθάνεται σαν να πέρασε «σοβαρό hangover», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα συμπτώματα πέρασαν γρήγορα.

Βίντεο: Οσα δήλωσε εθελοντής του εμβολίου
Ο Ντίσιλντς εκτιμά ότι έλαβε το κανονικό εμβόλιο, επειδή όταν έκανε το τεστ αντισωμάτων βγήκε θετικό. Πρόσθεσε, δε, ότι η δική του ανοσολογική αντίδραση στο εμβόλιο τον έκανε να αισθανθεί σίγουρος γι’ αυτό, ενώ «ενθουσιάστηκε» από τα νέα της Δευτέρας.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos