Σε ισχύ το νέο lockdown - Oλα τα μέτρα

13 Νοεμβρίου 2020 21:26

Τι ισχύει με την τηλεργασία με το νέο lockdown


Όσον αφορά την τηλεργασία, από σήμερα κάθε οργανισμός του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

 

Επιπλέον συστήνεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ
Παράλληλα και προκειμένου να τηρηθεί απαρέγκλιτα το νέο αυστηρό lockdown μεταξύ 21.00 και 05.00, η κυβέρνηση ανακοίνωση πως από τη Δευτέρα αλλάζει το ωράριο στα σούπερ μάρκετ.

Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα, και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου δεν θα ανοίξουν, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή», είπε ο κ. Παπαθανάσης, και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00. Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Κανονικά το delivery μετά τις 21:00, τι ισχύει για το take away
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα την Παρασκευή, υπενθύμισε τι θα ισχύει για την παραγγελία φαγητού, αλλά και την παραλαβή από το κατάστημα.

Όπως διευκρινίστηκε ήδη από την Τετάρτη, κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ' οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00-05.00, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

i

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos