Κορωνοϊός: Επιτέλους φάρμακο – ελπίδα! Επείγουσα έγκριση από τις Η.Π.Α.

22 Νοεμβρίου 2020 16:12

Όλος ο πλανήτης παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τραμπ ως άλλο superman να νικά παρά τα 74 του χρόνια τον κορωνοϊό από τον οποίο είχε προσβληθεί, και να εξέρχεται χαμογελαστός του στρατιωτικού νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε για ελάχιστες μέρες. Τι είχε συμβεί;


To πειραματικό φάρμακο - ελπίδα το οποίο του χορηγήθηκε εντός του νοσοκομείου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ήταν ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων της εταιρείας Regeneron!
Το φάρμακο αυτό, αιχμή του δόρατος της επιστήμης που ρίχτηκε πειραματικά στη μάχη κατά της νόσου Covid – 19, και οδήγησε τον Πρόεδρο Τραμπ σε ταχεία ανάρρωση, έλαβε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου επείγουσα έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Έτσι η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα της εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron, γίνεται στο εξής όπλο ενάντια σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και η είδηση για την έγκρισή του σκορπά χαμόγελα αισιοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων , Στίβεν Χαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos