Αντισημιτική επίθεση στη Βιέννη – Γυναίκα με μαχαίρι επιτέθηκε σε ραβίνο φωνάζοντας «σκοτώστε τους Εβραίους»

27 Νοεμβρίου 2020 15:26

Επίθεση με μαχαίρι κατά ενός ραβίνου στη Βιέννη εξαπέλυσε μια γυναίκα, που κράδαινε μαχαίρι και φώναζε «σκοτώστε όλους τους Εβραίους».


Η γυναίκα ηλικίας γύρω στα 50 πλησίασε ξαφνικά τον ραβίνο χθες το απόγευμα και τράβηξε μαχαίρι από την τσάντα της. Κλώτσησε το θύμα της στο πόδι, του έριξε την κίπα από το κεφάλι του και την έσκισε κι φώναζε αντισημιτικές βρισιές, προτού διαφύγει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Η επίθεση σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 2ας Νοεμβρίου όπου ο 22χρονος Κουζτίμ Φετζουλάι, Αλβανός με καταγωγή από τα Σκόπια, σκότωσε τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εβραϊκή οργάνωση της Βιέννης η γυναίκα φώναζε «σφάξτε όλους τους Εβραίους». Η αστυνομία ερεύνησε τη γύρω περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα ίχνη της. Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ καταδίκασε το περιστατικό, την έρευνα του οποίου ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ραβίνος είπε στους διασώστες ότι δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos