Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη Γερμανία -Κρατίδια λαμβάνουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα

02 Δεκεμβρίου 2020 14:06

Η Γερμανία τείνει σήμερα προς την επιβολή αυστηρότερων lockdown, με τον επικεφαλής ενός κρατιδίου να υπόσχεται μια αυστηρότερη πορεία τώρα που περιοχές, οι οποίες είχαν γλιτώσει από τα χειρότερα της πανδημίας, βλέπουν τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνονται.

 

Το μερικό lockdown, που επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα έως τον Δεκέμβριο και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των επικεφαλής των κρατιδίων προκειμένου να συζητηθεί εάν θα παραταθεί περαιτέρω έως τον Ιανουάριο.

Πάνω από 17.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, με 487 θανάτους –νέο ημερήσιο ρεκόρ, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μίχαελ Κρέτσμερ, πρωθυπουργός της Σαξονίας, του πολυπληθέστερου από τα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, δήλωσε ότι το κρατίδιό του θα επιβάλει μέτρα lockdown με αυστηρότητα δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο ιός στην περιοχή. «Υπάρχουν τώρα περιορισμοί για έξοδο από το σπίτι σχεδόν σε όλο το κρατίδιο», δήλωσε ο ίδιος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν ήδη υπερφορτωθεί. «Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα».

Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει διαφωνίες μεταξύ τοπικών κυβερνητικών φορέων και κεντρικής κυβέρνησης για το πόσο αυστηρά θα πρέπει να επιβληθεί το lockdown, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονταν στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας. Ενώ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήταν ανέκαθεν υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων, πολλοί από τους πρωθυπουργούς κρατιδίων, που έχουν τον τελικό λόγο βάσει του ομοσπονδιακού συστήματος διακυβέρνησης στη Γερμανία, ήταν αντίθετοι. Αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Εκτός από μερικές επαρχίες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, η χώρα βρίσκεται αρκετά πάνω από το επίπεδο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ο ταχύτερος ρυθμός με τον οποίον ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί χωρίς να υπερφορτώνει τα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης.

iefimerida.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos