Αλβέρτος Μπουρλά: Η Pfizer μελετά εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που δεν θα χρειάζεται αποθήκευση στους -70 βαθμούς

09 Δεκεμβρίου 2020 15:05

Τη στιγμή που οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην Βρετανία, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά ανακοινώνει νέα ευχάριστα νέα αναφορικά με το εμβόλιο.

 

Συγκεκριμένα, ο Αλβέρτος Μπουρλά μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων τόνισε ότι ήδη η εταιρεία εργάζεται σε μια νέα μορφή πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε λιγότερο χαμηλές θερμοκρασίες από αυτές που απαιτούνται τώρα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα είναι σε θέση να αποφύγει την ψύξη στους -70 βαθμούς και να μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας CEO της Pfizer.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο εμβόλιο με αποτελεσματικότητα άνω του 95%, υπογράμμισε ότι η εταιρία είναι πεπεισμένη πως μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, πως θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Μάλιστα ο Μπουρλά προειδοποίησε ακόμα όσους έχουν ήδη κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού να μην χάσουν την δεύτερη δόση γιατί αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos