Βρετανία: Αυξήθηκε η ανεργία, σε επίπεδα ρεκόρ οι απολύσεις

15 Δεκεμβρίου 2020 13:30

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία αυξήθηκε και πάλι στους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο ενώ ο αριθμός των απολύσεων διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Αυτό καθώς οι εταιρίες ετοιμάστηκαν για τη λήξη του κυβερνητικού προγράμματος επιδότησης εργασίας, το οποίο τελικά παρατάθηκε έως τους πρώτους μήνες του 2021. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 4,9%, από το 4,8% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, η αύξηση ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν οι περισσότεροι οικονομολόγοι, που προέβλεπαν αύξηση στο 5,1%. Ο αριθμός των απολύσεων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 370.000 την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου αν και υπήρξε μικρή αύξηση μόνο για τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS). «Γενικά έχουμε δει να συνεχίζονται οι πρόσφατες τάσεις, με περαιτέρω εξασθένηση στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών στατιστικών της ONS Ντάρεν Μόργκαν.

Για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου που καλύπτεται από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ απέρριπτε τα αιτήματα να παρατείνει το πρόγραμμα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και μετά την προγραμματισμένη λήξη του στις 31 Οκτωβρίου, γεγονός που δημιούργησε φόβους για αύξηση των απολύσεων. Ωστόσο, καθώς η χώρα επλήγη από δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊoύ, ο Σουνάκ αναγκάστηκε να παρατείνει το πρόγραμμα έως τον Μάρτιο του 2021.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos