Μετάλλαξη κορωνοϊού -Ινδία: Αναστολή όλων των πτήσεων από τη Βρετανία ως το τέλος του έτους

21 Δεκεμβρίου 2020 14:11

Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή όλων των πτήσεων από τη Βρετανία προς την Ινδία ως το τέλος της χρονιάς, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών σε όλον τον κόσμο για ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη και όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Ινδία από τη Βρετανία ως τότε θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε σήμερα σε μια σειρά από μηνύματά του στο Twitter το ομοσπονδιακό υπουργείο Αερομεταφορών. Ένας αριθμός ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ άλλων ανέστειλαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Βρετανία μετά την προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε συνιστά κίνδυνο για τη χώρα.

Η Βρετανία είναι μια από τις 23 χώρες με την οποία η Ινδία μοιράζεται μια "αεροπορική φούσκα" στο πλαίσιο προσωρινών διμερών συμφωνιών που συνάφθηκαν μετά την αναστολή των τακτικών διεθνών πτήσεων λόγω της πανδημίας. Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση αυτή του ομοσπονδιακού υπουργείου, ο υπουργός Υγείας της Ινδίας δήλωσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στον κόσμο και ξεπέρασε το όριο των 10 εκατομμυρίων το σαββατοκύριακο. Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή από την COVID-19.

iefimerda.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos