Κορωνοϊός: Οι ιδρυτές της BioNTech προειδοποιούν για κενά στις παραδόσεις του εμβολίου της εταιρείας

01 Ιανουαρίου 2021 13:43

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech συνεργάζεται με τη Pfizer προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγή του εμβολίου τους κατά της covid-19, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της, Ουγκούρ Σαχίν, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι ενδέχεται να υπάρξουν κενά στις παραδόσεις μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια.

Η γερμανική startup κέρδισε την κούρσα του εμβολίου, καθώς το δικό της ήταν το πρώτο που έλαβε έγκριση για χρήση, όμως παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων στην ΕΕ, οι οποίες οφείλονται μεταξύ άλλων στη σχετικά μικρή παραγγελία που έχουν κάνει οι Βρυξέλλες και την καθυστέρηση στην έγκριση άλλων εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στη Γερμανία, όπου κάποιες επαρχίες χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά τα εμβολιαστικά κέντρα μερικές ημέρες αφού ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού, στις 27 Δεκεμβρίου.

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos