Κορονοϊός: Θετικό κρούσμα από τους ταξιδιώτες του Ντουμπάι

04 Ιανουαρίου 2021 13:18

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε ανάμεσα στους Ελληνες που επέστρεψαν την Κυριακή από το Ντουμπάι


Θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε μεταξύ των ταξιδιωτών που επέστρεψαν από το Ντουμπάι. Συγκεκριμένα θετική βρέθηκε μία γυναίκα που βρισκόταν στους Ελληνες που επέστρεψαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για κάποια που μετείχε στα πάρτι του Nammos που προκάλεσαν ποικίλα αρνητικά σχόλια ή αν βρισκόταν από πριν στο Ντουμπάι κι απλώς επέστρεφε στην Ελλάδα.

Μιλώντας σχετικά η κα. Γιούλη Πιτσούνη, κάτοικος Ντουμπάι τόνισε ότι «δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο στο Ντουμπάι τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε πως «υπήρχαν πολλοί Βρετανοί και Ρώσοι. Οι Αγγλοι είχαν κάνει συμφωνία με τα ΗΑΕ και δεν χρειαζόταν να μπουν σε καραντίνα όσοι επέστρεφαν στις πατρίδες τους, αλλά και όταν έμπαιναν στα Εμιράτα, αρκεί βέβαια να προσκόμιζαν αρνητικό τεστ PCR».

Χθες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να «υποδεχτούν» με rapid test τους ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το Ντουμπάι, μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη συμμετοχή πολλών επώνυμων Ελλήνων διάσημων σε πάρτι χωρίς προφυλάξεις για τη διασπορά του κορονοϊού, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα εφαρμόζεται ακόμη πιο αυστηρό lockdown.

Οι επιβάτες των πτήσεων από Ντουμπάι έπρεπε να φέρουν υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που έχουν κάνει στο Ντουμπάι. Όποιος επιβάτης δεν έχει μαζί του αυτό το τεστ δεν γινόταν δεκτός στη χώρα. Επίσης, όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από Ντουμπάι τέθηκαν σε τριήμερη καραντίνα.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos