Γερμανία: Εφιαλτική πρόβλεψη για 10.000.000 κρούσματα κορονοϊού ως τον Μάιο

05 Ιανουαρίου 2021 16:36

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία μοιάζει ανεξέλεγκτη. Τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 10.000 (σήμερα ανακοινώθηκαν 11.897 και 944 θάνατοι) παρά το αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε μετά την Πρωτοχρονιά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

Όμως αν αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, το μέλλον προαλείφεται εφιαλτικό, όπως τουλάχιστον το περιγράφει ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ, του αρμόδιου δηλαδή για να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας στη Γερμανία και να εισηγείται τη λήψη μέτρων.

Ο Βίλερ προειδοποίησε σήμερα για «αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας».

Σε δηλώσεις του στο Βερολίνο εξήγησε πως «Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας».

Κατά τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ η έξοδος από το εφιαλτικό σπιράλ του κορονοϊού είναι μονόδρομος. «Η επιβεβλημένη ελαχιστοποίηση των επαφών θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε! Ο καθένας πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο από τους άλλους. Απαιτείται πλέον φρόνηση και αλληλεγγύη. Εάν αυτό εφαρμοστεί στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί», τόνισε ο Βίλερ, ο οποίος είπε για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων ότι υπάρχει «εκθετική αύξηση. Είναι ακόμα η αρχή μιας επιδημίας που θα διαρκέσει για πολλές εβδομάδες και μήνες».

Ο Βίλερ κάλεσε τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες «να διαθέσουν προσωπικό από άλλες διοικητικές υπηρεσίες στις υγειονομικές αρχές με μη γραφειοκρατικό τρόπο. Ο πυρήνας των καθηκόντων των υπηρεσιών είναι η ιχνηλάτηση των επαφών μολυσμένων ατόμων για να σπάσουν τις αλυσίδες της μόλυνσης. Τα νοσοκομεία πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των αναπνευστήρων τους στο μέγιστο».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos