ΗΠΑ: Βγήκαν όπλα μέσα στο Καπιτώλιο - Σκηνές χάους - Πυροβολήθηκε γυναίκα

06 Ιανουαρίου 2021 22:35
Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν όπλα για να σταματήσουν την εισβολή εντός του συνεδριακού χώρου στο Καπιτώλιο

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις σκηνές χάους που επικράτησαν εντός του Αμερικανικού Καπιτωλίου, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.  Μάλιστα όπως φαίνεται ξεκάθαρα αστυνομικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν όπλα για να σταματήσουν την εισβολή εντός του συνεδριακού χώρου, καθώς εκτός από αυτό, δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ κυκλοφορούσαν σχεδόν ανενόχλητοι. Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία μιας γυναίκας αφού πυροβολήθηκε στο στήθος στο Καπιτώλιο, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο αυτής της επίσημης συνεδρίασης. Αφότου άκουσαν την ομιλία του, μερικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, και η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων.

kapitoleio2.jpg
AP Photo/J. Scott Applewhite
kapitoleio3.jpg

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos