Βραζιλία: Ζήτησε έκτακτη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για τον Φεβρουάριο

07 Ιανουαρίου 2021 17:28

Φαρμακευτική εταιρεία της Βραζιλίας υπέβαλε αίτηση για έγκριση έκτακτης χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της στην εφημερίδα Valor Econômico.

Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον εθνικό οργανισμό υγείας Anvisa.

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V είναι προγραμματισμένη να αρχίσει τον Ιανουάριο στην Βραζιλία, δήλωσε ο Κάστρο Μαρκές, προσθέτοντας ότι η φαρμακευτική εταιρεία União θα είναι σε θέση να παράγει μηνιαίως 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στις μονάδες που διαθέτει στην κεντρική Βραζιλία. Η União Química δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σ ένα email που της στάλθηκε, μέσω του οποίου ζητούσαν να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos