Γαλλία: Σκληρό lockdown από το Σάββατο - Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε όλη τη χώρα

14 Ιανουαρίου 2021 21:34

Με αρνητικό τεστ και επταήμερη καραντίνα όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα - Τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά παρά τις αντιδράσεις


Ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., που ισχύει ήδη σε 25 περιοχές, θα επεκταθεί τώρα σε ολόκληρη τη Γαλλία από αυτό το Σάββατο.
«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε. Οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που έχουν ήδη ισχύουν.

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Jean Castex, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν απαιτεί να θέσουμε σε εφαρμογή άλλους περιορισμούς, υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αυτή η επιλογή δεν αποκλείεται αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και που της ζητά να κλείσουν,κριτική που επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση να τα κρατήσει ανοικτά, αναφέροντας συγκεκριμένα τις συστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια: όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία ως μια κατάσταση που είναι υπό έλεγχο και σε καλύτερο σημείο από αυτό των γειτονικών χωρών, ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει καθώς ο ιός βρίσκεται παντού. Παράλληλα τόνισε πως η μεταδοτικότητα από οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos