Παγκόσμια ανησυχία: «Περιμένουμε την ασθένεια Χ, πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό»

28 Ιανουαρίου 2021 13:43

Ο πλανήτης δίνει τη δική του μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο τα χειρότερα φαίνεται πως... έρχονται σύμφωνα με τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων.

Γιατί, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η πανδημία του κορονοϊού δεν θα είναι η μοναδική με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωπο αλλά περιμένουν και την «Ασθένεια Χ», η οποία θα είναι ακόμη πιο θανατηφόρα!

Ο Mark Woolhouse, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, σε ομιλία του το 2017, είχε αναφέρει πως στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έκαναν λόγο για την «Ασθένεια Χ», η οποία ήταν ο μεγάλος τους φόβος.

«Έχουμε την αίσθηση πως η επόμενη πανδημία, την οποία δεν έχουμε ζήσει ακόμα, θα είναι πολύ χειρότερη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο PA ο Woolhouse.

Όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη της... μυθικής «Ασθένειας Χ», την οποία αναφέρουν όλο και συχνότερα οι επιστήμονες, απάντησε: «Φυσικά. Δεν λέμε ποια αν, λέμε πότε θα συμβεί. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα συμβεί αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί».

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ο καθηγητής Jean-Jacques Muyembe Tamfum, ένας εκ των επιστημόνων που ανακάλυψαν τον Έμπολα, είχε δηλώσει και εκείνος πως σύντομα η ανθρωπότητα θα βρεθεί απέναντι στην «Ασθένεια Χ».

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos