300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουχάν: Εξαιρετικά απίθανο να ξέφυγε ο κορωνοϊός από εργαστήριο, λένε οι ειδικοί του ΠΟΥ -Τι υποστηρίζουν για νυχτερίδες, παγκολίνους

09 Φεβρουαρίου 2021 13:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ουχάν: Εξαιρετικά απίθανο να ξέφυγε ο κορωνοϊός από εργαστήριο, λένε οι ειδικοί του ΠΟΥ -Τι υποστηρίζουν για νυχτερίδες, παγκολίνους

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

«Εξαιρετικά απίθανο» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΠΟΥ στην Ουχάν το σενάριο διαρροής του νέουκορωνοϊού από κάποιο εργαστήριο.

 

Στη συνέντευξη Τύπου όπου οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην Ουχάν για την προέλευση του νέου κορωνοϊού, ο ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων και ζωονοτικών ασθενειών του οργανισμού, Πέτερ Μπεν Εμπαρεκ, τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη για το συγκεκριμένο σενάριο στο πλαίσιο της έρευνας τους.

Επεσήμανε ότι στόχος της αποστολής είναι να εντοπίσει αν η Covid-19 είχε «προηγούμενη ιστορία» κι αν κυκλοφορούσε νωρίτερα από τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά η ομάδα του δεν βρήκε ενδείξεις μεγάλων ξεσπασμάτων, που θα μπορούσαν να συνδεθούν με την Covid-19 πριν τον Δεκέμβριο του 2019 στην Ουχάν ή αλλού, ενώ εντοπίστηκαν στοιχεία ευρείας κυκλοφορίας του κορωνοϊού εκτός της αγοράς Χουανάν σε άλλες περιοχές της κινεζικής μεγαλούπολης. «Αυτή η πρόσφατη έρευνα στην Ουχάν αποκάλυψε νέες πληροφορίες, αλλά δεν άλλαξε δραματικά την εικόνα για το ξέσπασμα της Covid-19», είπε σημειώνοντας ότι η μέχρι τώρα προσπάθεια ταυτοποίησης της πηγής προέλευσης της νόσου συνεχίζει να δείχνει στην κατεύθυνση των νυχτερίδων, αλλά είναι απίθανο να βρίσκονταν στην Ουχάν, ενώ δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτός ο εντοπισμός του ενδιάμεσου ξενιστή. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπόθεση της μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω κατεψυγμένων προϊόντων είναι επίσης εφικτή, ενώ πρότεινε την ανάλυση νέων υλικών, περιλαμβανομένων και δειγμάτων από τράπεζες αίματος, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στον εντοπισμό πρωιμότερων κρουσμάτων στην Κίνα.
Ο κορωνοϊός δεν κυκλοφορούσε στην Ουχάν πριν τον Δεκέμβριο του 2019
Από την πλευρά του ο καθηγητής Λιανγκ Γουανιάν, κορυφαίος ειδικός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, τόνισε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι ο κορωνοϊός δεν κυκλοφορούσε στην Ουχάν πριν τον Δεκέμβριο του 2019. Όπως επεσήμανε μετά την ανάλυση των στοιχείων για τη θνητότητα, τα τεστ αντισωμάτων σε τράπεζες αίματος στην Ουχάν και τη γονιδιακή αλληλουχία του κορωνοϊού, «δεν υπήρξε ένδειξη διασποράς του SARS-CoV-2 στον πληθυσμό την περίοδο πριν τον Δεκέμβριο του 2019».

Όπως είπε η υπαίθρια αγορά στην Ουχάν ήταν ένα από τα σημεία, απ’ όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα, αλλά με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν μπορεί να καθοριστεί πώς έφθασε εκεί ο κορωνοϊός, η διασπορά του οποίου γινόταν ταυτόχρονα και σε άλλες περιοχές της κινεζικής μεγαλούπολης.

Σημείωσε δε ότι δείγματα που ελήφθησαν από σπηλιές νυχτερίδων ή άλλα σημεία, όπου ζουν τέτοια ζώα, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν μέχρι τώρα την παρουσία του SARS-CoV-2.

Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ο ενδιάμεσος ξενιστής του κορωνοϊού
Ο Κινέζος καθηγητής επεσήμανε ότι η ανακάλυψη του κορωνοϊού, δείχνει ότι ο SARS-CoV-2 πιθανώς προήλθε από μετάδοση μέσω κάποιου ζώου στον άνθρωπο, αλλά απομένει να ταυτιστεί ο ξενιστής. Οι νυχτερίδες κι οι παγκολίνοι είναι πιθανοί υποψήφιοι, είπε, αν και τα δείγματα κορωνοϊού που βρέθηκαν στα δύο αυτά είδη δεν είναι ταυτόσημα με εκείνα του SARS-CoV-2. Όπως είπε ο ίδιος, η έρευνα θα πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στο πώς κυκλοφορούσε ο ιός μεταξύ διαφόρων ειδών ζώων, προτού μολύνει τους ανθρώπους. Σημείωσε δε ότι για να μπορεί κάποιος ιός να προκαλέσει πανδημία, θα πρέπει να έχει ήδη προσαρμοστεί στην ανθρώπινη επαφή και το γεγονός ότι τα μινκ και οι γάτες είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο νέο κορωνοϊό υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα ζώα που λειτουργούν ως δεξαμενές του, αν και η έρευνα είναι μέχρι στιγμής ανεπαρκής.

Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο διάστημα σε χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και υπό το μηδέν
Ο καθηγητής Λιανγκ επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να έφθασε στην αγορά της Ουχάν μέσω κατεψυγμένων προϊόντων. Μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο διάστημα σε χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και υπό το μηδέν, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως να μπορεί να επιζήσει και σε κατεψυγμένα τρόφιμα.

«Δείγματα που ελήφθησαν στην αγορά αποκάλυψαν εκτεταμένη μόλυνση επιφανειών, συμβατή με την εισαγωγή του κορωνοϊού από ανθρώπους και ζωικά προϊόντα. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, όλα τα δείγμα που σχετίζονται με ζωικά προϊόντα ή ζώα ήταν αρνητικά. Για τα κατεψυγμένα προϊόντα, η συνεχιζόμενη έρευνα δείχνει ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να διατηρηθεί σε συσκευασίες ακόμη και στα ίδια τα προϊόντα. Πρόσφατα ξεσπάσματα στην Κίνα συνδέθηκαν με τέτοια προϊόντα. Στην αγορά Χουανάν της Ουχάν ένας σημαντικός αριθμός καταστημάτων πωλούν κατεψυγμένα προϊόντα, αλλά είναι ασαφές πώς μπορούν να συνδεθούν τα αρχικά κρούσματα με τέτοια καταστήματα. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα», είπε ο καθηγητής Λιανγκ.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βρετανία: «Το εμβόλιο της Astr...
Κορονοϊός: Παγκόσμια συγκίνηση... »
επιστροφή στην κορυφή

deya paros 26 new

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile2

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε τοιχίο στην Παροικία (Βίντεο)

Πάρος: Προχωρούν οι εργασίες αποκατ...

17 Απριλίου 2026
Σύλληψη αλλοδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία στην Πάρο

Σύλληψη αλλοδαπού για επικίνδυνη σω...

15 Απριλίου 2026
Νάξος: Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ - Ενεπλάκη σε καυγά

Νάξος: Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλ...

15 Απριλίου 2026

Τελευταία Νέα

Παναθηναϊκός AKTOR – Μονακό 87-79: Πρόκριση στα πλέι οφ και τώρα η Βαλένθια για τους «πράσινους» (Βίντεο)

Παναθηναϊκός AKTOR – Μονακό 87-79:...

21 Απριλίου 2026
Κλήρωση Τζόκερ (21/4/2026): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν

Κλήρωση Τζόκερ (21/4/2026): Αυτοί ε...

21 Απριλίου 2026
Πάρος: Νέα φιλοσοφία θαλάσσιας αναψυχής – Πολυτελές boutique κρουαζιερόπλοιο ευεξίας κατέπλευσε στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Νέα φιλοσοφία θαλάσσιας αναψ...

21 Απριλίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ