Σαν Φρανσίσκο: Βικτοριανή κατοικία 139 ετών μεταφέρθηκε, για να σωθεί, σε ρόδες [εικόνες]

22 Φεβρουαρίου 2021 16:09

Μια απροσδόκητη σκηνή αντίκρυσαν οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, το πρωί της Κυριακής, στις ΗΠΑ, όταν είδαν μια βικτοριανή κατοικία να ...μετακομίζει σε ρόδες.


Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η κατοικία μετακινήθηκε από έναν δρόμο σε έναν άλλο, και η μεταφορά έγινε πάνω σε ρόδες, με τη βοήθεια ενός φορτηγού.

Πρόκειται για βικτοριανή κατοικία ηλικίας 139 ετών, εμβαδού 465 τμ, η οποία μεταφέρθηκε με ρυμουλκό. Κι αυτό γιατί το οικόπεδο πουλήθηκε σε μεσίτη ακινήτων, αλλά αποκλείστηκε το σενάριο να καταστραφεί, διότι η κατοικία θεωρείται τυπικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα της αμερικανικής πόλης.

«Δεν βλέπει ο καθένας ένα βικτοριανό σπίτι, ηλικίας 140 ετών, να μετακινείται σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο. Το σπίτι μετακινήθηκε από τη μια οδό στην άλλη», έγραψε δημοσιογράφος της San Francisco Chronicle.

Η μετακόμιση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υπό το άγρυπνο μάτι μηχανικών και εργατών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κόψουν και κλαδιά δένδρων για να μην καταστραφεί το σπίτι.

«Πραγματικά απίστευτο. Ένα βικτοριανό σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο μεταφέρεται μέσα στο δρόμο», έγραψε ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή.


Αυτή η εντυπωσιακή μετακόμιση, η οποία είχε προβλεφθεί από χρόνια, στοίχισε στον ιδιοκτήτη 400.000 δολάρια. «Χρειάστηκε να πάρουμε άδεια από 15 διαφορετικές υπηρεσίες της πόλης, ίσως και 18, δεν ξέρω πια», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης μετακόμισης, στο San Francisco Chronicle.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos