H Xιλή ξεπέρασε το Ισραήλ στους ρυθμούς εμβολιασμού για την Covid-19

10 Μαρτίου 2021 14:17

Κεφάλι στην παγκόσμια κούρσα των εμβολιασμών για την Covid-19 πήρε η Χιλή ξεπερνώντας το Ισραήλ στον αριθμό των δόσεων που χορηγήθηκαν την τελευταία εβδομάδα ανά εκατό άτομα.

 

Το Ισραήλ πρωτοπορεί στην κούρσα αυτή, έχει εμβολιάσει άλλωστε πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού του με την πρώτη δόση, αλλά η Χιλή το ξεπέρασε όσον αφορά στον ρυθμό χορήγησης των δόσεων ανά 100 πολίτες, αν και έχει ακόμη δρόμο μπροστά της στη μάχη με την πανδημία. «Σήμερα έχουμε ένα νέο λόγο να είμαστε περήφανοι: Η Χιλή έχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χορηγηθεισών (τις τελευταίες επτά ημέρες) δόσεων ανά εκατό κατοίκους», θριαμβολόγησε η κυβέρνηση της χώρας μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη στατιστική διαδικτυακή πύλη “Our World in Data”. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά την περασμένη εβδομάδα χορηγήθηκαν 1,08 δόσεις εμβολίου για την Covid-19 ανά εκατό άτομα στη Χιλή, έναντι 1,03 στο Ισραήλ.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο που ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη Χιλή μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του τουλάχιστον 4.176.094 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 21% του πληθυσμού της χώρας των 18 εκατ. κατοίκων. Την περασμένη Δευτέρα η Χιλή κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ με 319.014 άτομα να εμβολιάζονται όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα “La Tercera”. Η Χιλή, μαζί με το Μεξικό και την Κόστα Ρίκα ήταν από τις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που ξεκίνησαν τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους έχοντας εξασφαλίσει εγκαίρως 35 εκατ. δόσεις - ως επί το πλείστον του εμβολίου της κινεζικής Sinovac -, εκ των οποίων έχουν ήδη χορηγηθεί δέκα εκατ.

 Ωστόσο, παρά την συγκριτικά επιτυχημένη εκστρατεία του εμβολιασμού η Χιλή καταγράφει υψηλούς αριθμούς μολύνσεων – περί τις 5.000 νέα κρούσματα ημερησίως το τελευταίο διάστημα. Συνολικά 864.064 πολίτες έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, ενώ έχουν καταγραφεί 21.182 θάνατοι.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos