300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

H ζωή στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο: Χαλάρωσαν τα μέτρα, μια ολόκληρη χώρα σε «party mood»

17 Μαρτίου 2021 15:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
H ζωή στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο: Χαλάρωσαν τα μέτρα, μια ολόκληρη χώρα σε «party mood»

test2

test2

Με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αρθεί και τα λιγοστά που παραμένουν σε ισχύ σχεδόν να μην εφαρμόζονται, το Ισραήλ απέχει μια ανάσα -όπως ελπίζει η πλειονότητα των πολιτών του- από την οριστική απαλλαγή από το lockdown και ίσως και την πανδημία.

Εδώ και δέκα ημέρες το Ισραήλ έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην -μετά την πανδημία- κανονικότητα με πάρτι στους δρόμους, τους μαθητές να τρέχουν ξέγνοιαστοι στις αυλές των σχολείων τους, τις παραλίες κατάμεστες από οικογένειες και τους εμβολιασμένους θεατές να επιστρέφουν σε γήπεδα και συναυλιακούς χώρους.

 Με την ευρεία πλειονότητα των ηλικιωμένων να έχουν ήδη εμβολιαστεί και εκατομμύρια ακόμη πολιτών να έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, το Ισραήλ ανασαίνει με ανακούφιση, αφού πόνταρε στο εμβόλιο. Το ποσοστό των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει πέσει κάτω από το 3% του συνόλου των τεστ κορωνοϊού, τα νοσοκομεία αδειάζουν και οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι. Κι αν οι υγειονομικές Αρχές καταφέρουν να κρατήσουν υπό έλεγχο τις νέες, πιο λοιμογόνες παραλλαγές του κορωνοϊού, τότε το Ισραήλ ίσως γίνει η πρώτη χώρα που θα νικήσει την πανδημία και θα ανοίξει για τα καλά την οικονομία της.

Κατάμεστα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα: «Σαν τη βροχή μετά την ξηρασία»...
Τα εστιατόρια είναι κατάμεστα στο Ισραήλ εδώ και ημέρες, πλήθη νεαρών ως επί το πλείστον πολιτών κατακλύζουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ κι οι μάσκες εξαφανίζονται -αν και παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους σε κλειστούς χώρους. «Είναι σαν την καταιγίδα μετά από παρατεταμένη ξηρασία», λέει ο 27χρονος Ντάνιελ Λίπσιτς απολαμβάνοντας την μπύρα του σε ένα κατάμεστο μπαρ στη Γιάφα. «Όχι, είναι σαν το σεξ για τον εγκλωβισμένο σε ερημονήσι ναυαγό», σχολιάζει γελώντας η φίλη του. «Ακόμη και η γιαγιά μου κάνει πάρτι», προσθέτει.

 Στιγμές χαλάρωσης με θέα τη Μεσόγειο σε καφετέρια του Τελ Αβίβ / Φωτογραφία: AP Photos<br>
Με την επιτυχημένη εκστρατεία του εμβολιασμού το Ισραήλ αποτελεί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, παράδειγμα του πώς μπορεί να είναι η ζωή μετά την πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι παραμένουν σε ισχύ κάποια περιοριστικά μέτρα. Στους κλειστούς χώρους εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων -αν και σε μεγάλο βαθμό το μέτρο δεν τηρείται. Αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι το Ισραήλ δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από τον υγειονομικό εφιάλτη, καθώς ο δείκτης R συνεχίζει να κινείται λίγο κάτω του 1. Η Covid-19 εξακολουθεί να στοιχειώνει κοινότητες που δίστασαν να εμβολιαστούν, όπως εκείνες των Αράβων ισραηλινών υπηκόων και των υπερορθόδοξων Εβραίων -που επλήγησαν σκληρά από την πανδημία- αλλά και των αρνητών του εμβολίου. «Βάλτε το εκεί που ξέρετε», φώναξε ένας εξ αυτών σε διαδήλωση στη Γιάφα.

Τα «καρότα» της κυβέρνησης του Ισραήλ σε όσους διστάζουν για το εμβόλιο
Άλλοι, ωστόσο, εξ αυτών δείχνουν να δελεάζονται από το «καρότο» της κυβέρνησης, όπως το «πράσινο διαβατήριο» με τον γραμμικό κώδικα στο κινητό, που μπορεί να επιδείξει ο εμβολιασμένος ή αυτός που ανέρρωσε από την Covid-19 κι έχει αντισώματα κατά την είσοδό του σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, γυμναστήρια κ.λπ. Μόλις προχωρήσει το μέτρο, όσοι δεν θα διαθέτουν τέτοιο πιστοποιητικό μπορεί να διαπιστώσουν ότι γι’ αυτούς η ζωή μετά την πανδημία παραμένει με τους ίδιους περιορισμούς, όπως και κατά τη διάρκειά της. «Ίσως αν δεν μπορώ να κάνω τον DJ σε νυχτερινό κέντρο χωρίς πράσινο διαβατήριο, να κάνω το εμβόλιο», λέει ένας διστακτικός νεαρός Ισραηλινός.

 Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ισραήλ, αν και δεν το διακηρύττει ανοικτά, έχει περισσότερο στραμμένη την προσοχή της στον αριθμό των νοσηλευόμενων και όχι σε εκείνον των νέων κρουσμάτων. Αν οι νέοι μολυνθούν από τον κορωνοϊό, επειδή δεν έλαβαν το εμβόλιο, αλλά δεν καταλήξουν στο νοσοκομείο, είναι κάτι που μπορεί να το ανεχθεί. Αλλά το μεγαλύτερο δέλεαρ της κυβέρνησης είναι η υπόσχεση των ταξιδιών χωρίς καραντίνα. Ακόμη και Ισραηλινοί πολίτες δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να επιστρέψουν στα πάτρια τους τελευταίους μήνες και εφόσον το υπουργείο Υγείας της χώρας ανάψει το «πράσινο φως», θα μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους έως και 3.000 άτομα ημερησίως -από 200 την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των σχεδίων που συζητούνται είναι η αντιγραφή του μοντέλου της Αυστραλίας και ορισμένων κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας που επιβάλλουν καραντίνα σε ξενοδοχείο ή στο σπίτι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όσους φθάνουν στη χώρα, για να διατηρήσουν υπό έλεγχο τα εισαγόμενα κρούσματα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ σχεδιάζει πάντως να επιτρέψει τα ελεύθερα ταξίδια σε όσους εμβολιάστηκαν, ίσως και χωρίς να υποχρεωθούν να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους -ένα ρίσκο, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο της χώρας, Νάχμαν Ας, που θεωρεί ότι με χαλάρωση της επαγρύπνησης μπορεί σύντομα το Ισραήλ να πέσει θύμα των νέων παραλλαγών. Αλλά προς το παρόν, όλη η χώρα παραμένει σε «party mood».

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορωνοϊός: Ξανά στα ύψη τα κρο...
ΗΠΑ: Γεννήθηκε μωρό με αντισώμ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2015 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

H Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τις εργασίες που γίνονται στον ξηροπόταμο της Νάουσας

H Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τις ερ...

12 Μαϊος 2025
Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μεταφράσουν τα γαβγίσματα σε λέξεις

Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσ...

12 Μαϊος 2025
Στη Ρώμη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία στο επίκεντρο της συνάντησης του με την Μελόνι

Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στ...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ