Εκατομμύρια με... hangover στη Βρετανία, από το χθεσινό μεθύσι -Πλημμύρισαν παμπ και μπυραρίες με την άρση του lockdown

13 Απριλίου 2021 20:44

Με βαρύ κεφάλι ξύπνησαν σήμερα εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία μετά τη χθεσινή κοσμοσυρροή σε παμπ, κλαμπ και εστιατόρια λόγω της νέας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Η αρχή του τέλους του lockdown στη Βρετανία ήρθε μ’ ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας στο χέρι με τους θαμώνες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο μετά από μήνες που… στέγνωσαν τα λαρύγγια τους τη χαλάρωση των μέτρων κατακλύζοντας τις μπυραρίες, τα νυχτερινά κέντρα και τις παμπ. Πάμπολλοι εξ’ αυτών, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, ξύπνησαν με πονοκέφαλο από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά ελάχιστοι παραπονέθηκαν για το hangover που σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στην πορεία της χώρας προς την κανονικότητα.

 «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω πολύ βαρύ κεφάλι μετά από μια νύχτα σε παμπ», δήλωσε ένας Βρετανός στη Daily Mail. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «το hangover της 12ης Απριλίου δεν συγκρίνεται με τίποτε!» Oι αστυνομικοί στο Σόχο είχαν πολλή δουλειά χθες προσπαθώντας να επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της βρετανικής πρωτεύουσας σ’ ένα πλήθος, που διψούσε για «ελευθερία» μετά από τόσους μήνες αυστηρού lockdown. Ο φακός συνέλαβε τρεις αστυνομικούς με μάσκες να συλλαμβάνουν έναν απείθαρχο θαμώνα και να τον απομακρύνουν.

 Η Αγγλία, που έκανε χθες το επόμενο προσεκτικό βήμα επιτρέποντας την επαναλειτουργία καταστημάτων, παμπ και εστιατορίων με την εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικούς χώρους, κατέγραψε μια αύξηση των κρουσμάτων, όχι όμως και η Σκωτία, η Ουαλία ή η Βόρεια Ιρλανδία, όπου ισχύουν διαφορετικά μέτρα. Για ορισμένες περιοχές της Βρετανίας ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε η εστίαση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλος ο πληθυσμός άνω των 50 στη Βρετανία οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση από την κοινή γνώμη προειδοποιώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικοί που παρακολουθούν τη πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα επισημαίνουν από την άλλη ότι κανένα από τα προγραμματισμένα, προσεκτικά βήματα που έγιναν ως τώρα – η επαναλειτουργία των σχολείων στις 8 Μαρτίου και η χαλάρωση του «μένουμε σπίτι» στις 29 Μαρτίου – δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Τονίζουν, όμως, ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο τώρα, αφού χρειάζεται έως και μία εβδομάδα για να εμφανίσει κάποιος συμπτώματα της Covid-19 και να λάβει τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού.


iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos