Κορωνοϊός - Κομισιόν: Επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

14 Απριλίου 2021 16:15

Οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson αλλάζουν τον προγραμματισμό στην ΕΕ - Τι ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Reuters: Τα κράτη μέλη συμφώνησαν στην έκδοση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών Covid

Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒiοΝTech όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η εταιρεία θα παρέδιδε τα εν λόγω εμβόλια το τέταρτο τρίμηνο, όμως θα παραληφθούν από την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο
(το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), σημείωσε η φον ντερ Λάιεν. Οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και την καθυστέρηση στις παραδόσεις, έχει προκαλέσει ανησυχία στην ΕΕ και οι αξιωματούχοι επιδώκουν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται.

 Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε επίσης γνωστό πως η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συνολικά 1,8 δισ. δόσεις για τα έτη 2022 και 2023.

Βάσει πλέον του προγραμματισμού η ΕΕ θα έχει τεράστια αποθέματα του εμβολίου των BioNTech-Pfizer μέχρι τον Ιούνιο, που θα αγγίζουν τα 250 εκατ. δόσεις.

Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι σήμερα οι εμβολιασμοί στην ΕΕ έφτασαν τα 100.000.000
.La Stampa: Η Κομισιόν σκέφτεται να προχωρήσει μόνο με Pfizer και Moderna από το 2022

Νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες της La Stampa ανέφεραν πως η Κομισιόν, σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκοπεύει από το 2022 - και αφού ολοκληρωθούν τα συμβόλαια με τις AstraZeneca και Johnson & Johnson - να προχωρήσει μονάχα με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna κατά της Covid (αμφότερα τεχνολογίας mRNA), καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους εμβολιασμένους, σε σύγκριση τόσο με τα άλλα δυο, όσο και με το ρωσικό Sputnik V (δεν έχει λάβει ακόμα πράσινο φως για χρήση στην ΕΕ), αλλά και το υπό ανάπτυξη και έλεγχο ιταλικό ReiThera.

protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos