Εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν στην Ευρωπαϊκή Ενωση

11 Ιουνίου 2021 13:38

Eκατομμύρια ζώα σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι τα μέσα Μαΐου είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Προστασίας των Ζώων, η οποία έχει την έδρα της στη Βόνη.

Σύμφωνα με έκθεσή της, ο Sars-CoV-2 εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, σε 290 μονάδες εκτροφής βιζόν στη Δανία, σε 69 στην Ολλανδία και σε 13 στη Σουηδία. Κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης στην Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Λετονία, εξ ου και ζήτησε απαγόρευση της αναπαραγωγής και εκτροφής τους.

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Δανία είχε σκοτώσει όλα τα βιζόν στα εκτροφεία της χώρας. Το ριζικό μέτρο αιτιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι ο κορωνοϊός των ζώων ήταν μεταλλαγμένος και είχε μεταδοθεί σε ανθρώπους. Η εκτροφή βιζόν στη Δανία απαγορεύτηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Προστασίας των Ζώων, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν εκτροφεία βιζόν στη Γερμανία. Δεν απαγορεύεται, αλλά λόγω των κανόνων εκτροφής δεν αποτελεί κερδοφόρα επιχείρηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos