Κορωνοϊός τέλος για τη Νέα Υόρκη: Πλήθη χωρίς μάσκες στο πάρτι για το τέλος των μέτρων

17 Ιουνίου 2021 13:17

Πλήθη κατοίκων της Νέας Υόρκης κατέκλυσαν ανακουφισμένοι τους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης για να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων μετά την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που παρέμεναν μέχρι πρότινος σε ισχύ για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω απ’ τον ποταμό Χάντσον μετά την άρση των μέτρων από τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Κουόμο, που επέτρεψε ο εμβολιασμός του 70% και πλέον των ενηλίκων με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και ορόσημα της Νέας Υόρκης, όπως το Empire State Building φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της πολιτείας, μπλε και χρυσό. Σ’ ολόκληρο το Μανχάταν ορδές ατόμων χωρίς μάσκες απολάμβαναν το θέαμα, ενώ άλλοι κατέκλυζαν εστιατόρια – σε εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς χώρους – η μετείχαν σε πάρτι σε μπαρ στις οροφές κτιρίων, που παρέμεναν κλειστά για σχεδόν ενάμιση χρόνο.

 Συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν πλέον να διεξάγονται και νυχτερινά κέντρα να λειτουργούν στη Νέα Υόρκη χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των συμμετεχόντων, κανόνες social distancing ή διαβατήρια κορωνοϊού.

 Ορδές Νεοϋορκέζων απολαμβάνουν το σώου πυροτεχνημάτων για την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία / Φωτογραφίες: AP Photos
Επιχειρήσεις λειτουργούν με το πλήρες δυναμικό τους χωρίς μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και επαφίεται στη διακριτική τους ευχέρεια η υποχρεωτική χρήση μάσκας και το μόνο μέτρο που παραμένει σε ισχύ είναι η οδηγία των Κέντρων Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στους ενήλικες να φορούν μάσκες σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Πέραν τούτου οι εμβολιασθέντες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο καλούνται να φορούν μάσκα, αλλά το μέτρο δεν ισχύει παντού. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν ακόμη να κάνουν το εμβόλιο και υποχρεούνται να φορούν μάσκες στα σχολεία τους και άλλες περιοχές.

 Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο / Φωτογραφία: AP Photos

Ο Άντριου Κουόμο μίλησε συγκινημένος στο One World Trade Center για το πώς η Νέα Υόρκη, που είχε κάποτε τα χειρότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων στις ΗΠΑ, τώρα έχει τα καλύτερα στη χώρα. Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, στις κατηγορίες ότι κατέστρεψε την οικονομία της Πολιτείας απαγορεύοντας την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, ούτε στις καταγγελίες αρκετών γυναικών εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, ούτε στις επικρίσεις ότι ευθύνεται για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό σε οίκους ευγηρίας, ή ότι έγραφε βιβλίο για την πανδημία, ενώ η υγειονομική κρίση σάρωνε την Πολιτεία. Αντίθετα καυχήθηκε ότι με την στιβαρή καθοδήγησή του η Νέα Υόρκη κατάφερε να νικήσει την πανδημία πριν την υπόλοιπη Αμερική. Μέχρι προχθές ο δείκτης θετικότητας στη Νέα Υόρκη ήταν στο 0,4%.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos