Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απελευθερώνουν ισλαμιστές από φυλακή της Καμπούλ

15 Αυγούστου 2021 19:17

Χιλιάδες βαρυποινίτες που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ισλαμιστικές oργανώσεις όπως η Αλ - Κάιντα και ο ISIS αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Ταλιμπάν

Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φιλικά προσκείμενη προς τους Ταλιμπάν, δείχνει τους μαχητές να απελευθερώνουν βαρυποινίτες που έχουν κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε ισλαμιστικές οργανώσεις όπως Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό κράτος στη μεγαλύτερη φυλακή του Αφγανιστάν, Pul- e- Charki στην Καμπούλ.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν περίπου 5000 ισλαμιστές που κρατούνταν στην παλιά Αμερικανική βάση, Μπαγκράμ.

 Σε ανάρτηση του, ο Ζάιντ Χαμίντ, ισλαμιστής από το Πακιστάν, αποθεώνει τους Ταλιμπάν ενώ απελευθερώνουν κρατούμενους. Όπως ισχυρίζεται «οι Ταλιμπάν ανοίγουν τις φυλακές και απελευθερώνουν "αθώους" που κρατούνταν από καθεστώς της Καμπούλ. Έτσι κερδίζουν τον σεβασμό και την υποστήριξη των Αφγανών. Φέρνοντας ειρήνη και δικαιοσύνη». Στο βίντεο μάλιστα, φαίνονται οι φυλακισμένοι να φιλούν τα χέρια των Ταλιμπάν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos