Αφγανιστάν: Επαφές των Ταλιμπάν με τον πρώην πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι

18 Αυγούστου 2021 13:50

Διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Αξιωματούχος των Ταλιμπάν ανακοίνωσε ότι η ηγετική ομάδα του ισλαμιστικού κινήματος θα έλθει σε επαφή με κορυφαία μέλη προηγούμενων αφγανικών κυβερνήσεων τις προσεχείς 48 ώρες

Ο Ανας Χακάνι, διοικητής των Ταλιμπάν και ηγετικό στέλεχος του Δικτύου Χακάνι, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ανακοίνωσε αξιωματούχος των ταλιμπάν, οι οποίοι προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Στην συνάντηση ο Καρζάι συνοδευόταν από τον Αφγανό πολιτικό Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, επικεφαλής, μέχρι πρόσφατα, του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Συμφιλίωσης και υπουργό Εξωτερικών (2001-2005).

Το Δίκτυο Χακάνι αποτελεί σημαντική συνιστώσα του κινήματος των Ταλιμπάν. Με προπύργιο την μεθόριο με το Πακιστάν, η ένοπλη οργάνωση θεωρείται υπεύθυνη για μερικές από τις αιματηρότερες επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχος των Ταλιμπάν ανακοίνωσε ότι η ηγετική ομάδα του ισλαμιστικού κινήματος θα έλθει σε επαφή με κορυφαία μέλη προηγούμενων αφγανικών κυβερνήσεων τις προσεχείς 48 ώρες.

«Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς ότι οι ταλιμπάν θα περιλάβουν μέλη προηγούμενων κυβερνήσεων στην νέα αφγανική κυβέρνηση», διευκρίνισε ωστόσο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos