Η Times Square αποκτά συντριβάνι 5,5 μέτρων -Θα «βρέχει» κολόνια και θα ρίχνουν κέρματα για ευχές

25 Αυγούστου 2021 12:51

Η φημισμένη Times Square αποκτά για πρώτη φορά σιντριβάνι και θα είναι μια μνημειωδών διαστάσεων κατασκευή, ύψους πεντέμισι μέτρων που θα περικλείεται εντός ενός κελύφους σαν σπηλιά το οποίο θα είναι καλυμμένο με σχεδόν 400.000 βαμμένα ψεύτικα νύχια από ακρυλικό.

«Τα συντριβάνια έχουν αυτόν τον τρόπο να λειτουργούν στην κουλτούρα ως τόποι συνάντησης, ως σημεία συνάθροισης και ως μέρη όπου ο κόσμος κάνει μια ευχή, δίνοντας σε όλους αυτή την ενθουσιώδη αίσθηση ελπίδας» είπε, μιλώντας στο Artnet News, η δημιουργός του γλυπτού, Pamela Council, στην καλλιτεχνική δημιουργία της οποίας το ψεύτικο νύχι είναι ουσιαστικό στοιχείο τα τελευταία 13 χρόνια. «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα το νιώσει αυτό και ότι θα εμπνευστεί επίσης από τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιώ υλικά» πρόσθεσε.

 8 Οκτωβρίου παρουσιάζεται το συντριβάνι στην Times Square
Η εγκατάσταση, η οποία ακούει στο όνομα «A Fountain for Survivors», είναι η πρώτη παραγγελία δημόσιου έργου στην Pamela Council. Θα παρουσιαστεί στις 7 Οκτωβρίου από την Times Square Arts και θα παραμείνει έως τις 8 Δεκεμβρίου.

«Το συντριβάνι είναι μια πολύ οικεία αρχιτεκτονική δομή που συναντάς σε μια δημόσια πλατεία. Αλλά η Pamela αντιστρέφει την ιδέα και δημιουργεί κάτι τελείως αντισυμβατικό και σε απίστευτο βαθμό διακριτό» δήλωσε στο Artnet News η Jean Cooney, διευθύντρια της Times Square Arts. «Η Times Square είναι γεμάτη επιτήδευση και θέαμα, και η Πάμελα ταιριάζει, αν όχι υπερβαίνει, τον μαξιμαλισμό που ο κόσμος προσμένει από την Times Square» πρόσθεσε.

 H δημιουργός του γλυπτού, Pamela Council, κρατάει τη μακέτα στα χερια της, φωτογραφία Artnet News
Η «A Fountain for Survivors» θα είναι μια πολυαισθητηριακή, συμμετοχική εμπειρία για τους θεατές, κάνοντας χρήση φωτός, ήχου και οσμής. H Council ελπίζει να ενσωματώσει στην εγκατάσταση την κολώνια Florida Water, η οποία έχει ως βάση το κίτρο, όπως η Eau de Cologne. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ένα είδος προσφοράς στο συντριβάνι, κατά τον ίδιο τρόπο που οι επισκέπτες πετούν με γυρισμένη την πλάτη ένα κέρμα στην Φοντάνα ντι Τρέβι κάνοντας ευχή να επιστρέψουν στη Ρώμη.

iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos