300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

ΟΗΕ: Στο επίκεντρο κλιματική αλλαγή και πανδημία - Ηγέτες από όλο τον κόσμο σε συνέλευση στη Νέα Υόρκη

19 Σεπτεμβρίου 2021 13:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΗΕ
ΟΗΕ: Στο επίκεντρο κλιματική αλλαγή και πανδημία - Ηγέτες από όλο τον κόσμο σε συνέλευση στη Νέα Υόρκη

test2

test2

Βασικά ζητήματα η ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την ανισότητα διανομής των εμβολίων - Θα συμμετάσχουν είτε με φυσική παρουσία ειτε διαδικτυακά οι εκπρόσωποι και των 193 κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών

Ηγέτες από όλο τον κόσμο επιστρέφουν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, με το βάρος να δίνεται στην ενίσχυση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που πέρυσι τους ανάγκασε να στείλουν μαγνητοσκοπημένες τοποθετήσεις στην ετήσια συνέλευση του Οργανισμού.

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται, εν μέσω άνισης κατανομής των εμβολίων, περίπου το ένα τρίτο των 193 κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών σκοπεύουν να στείλουν και πάλι μαγνητοσκοπημένα μηνύματα των ηγετών τους, πάντως οι πρόεδροι, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών των υπόλοιπων χωρών αναμένεται να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποθαρρύνουν τους ηγέτες να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ο κίνδυνος η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να μετατραπεί σε «γεγονός υπερμετάδοσης» της Covid-19, αν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στη συνέλευση με φυσική παρουσία, στην πρώτη του επίσκεψη στα Ηνωμένα Έθνη αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ. Βάσει του άγραφου κανόνα του ΟΗΕ, όποιος εισέρχεται στην αίθουσα της συνέλευσης ουσιαστικά δηλώνει ότι έχει εμβολιαστεί, αλλά δεν χρειάζεται να επιδείξει πιστοποιητικό.

Το σύστημα αυτό θα παραβιαστεί όταν μιλήσει η πρώτη χώρα – η Βραζιλία. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, σκεπτικιστής έναντι των εμβολίων, την περασμένη εβδομάδα δήλωνε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί, αφού έχει ανοσία, καθώς μολύνθηκε με τον νέο κορωνοϊό. Σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη, οι δημοτικές αρχές της Νέας Υόρκης έχουν τοποθετήσει ένα βαν έξω από τα Ηνωμένα Έθνη για την εβδομάδα αυτή, προκειμένου να γίνονται δωρεάν τεστ και δωρεάν χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στο Reuters ότι οι συζητήσεις για το πόσοι από τους διπλωμάτες που θα παρευρεθούν έχουν ανοσοποιηθεί αποτυπώνει το «πόσο δραματική είναι η ανισότητα σήμερα σε σχέση με τον εμβολιασμό». Ο ίδιος προωθεί παγκόσμιο σχέδιο για εμβολιασμό του 70% των κατοίκων του πλανήτη έως το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Από τα 5,7 δισεκ. δόσεις εμβολίων για την Covid-19 που έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο, μόλις το 2% έχει διατεθεί στην Αφρική. Ο Μπάιντεν οργανώνει διαδικτυακή συνεδρίαση από την Ουάσινγκτον με ηγέτες και διευθύνοντες συμβούλους την Τετάρτη, με στόχο να ενισχυθεί η διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Σε μια κίνηση που αποτυπώνει τις ανησυχίες των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την Covid-19 στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για περίπου 24 ώρες, κατά τις οποίες θα έχει συνάντηση με τον Γκουτέρες αύριο, Δευτέρα, ενώ θα απευθυνθεί για πρώτη φορά στη Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη, αμέσως μετά τον Μπολσονάρου.

Η απεσταλμένη του στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα εκφραστεί «για τις βασικές μας προτεραιότητες: τον τερματισμό της πανδημίας της COVID-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και (...) την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της βασισμένης σε κανόνες διεθνούς τάξης».

Λόγω της πανδημίας, οι αποστολές στα Ηνωμένα Έθνη είναι ολιγομελείς και οι περισσότερες εκδηλώσεις στο περιθώριο της συνέλευσης θα γίνουν διαδικτυακά, ή με συνδυασμό τηλεδιάσκεψης και φυσικής παρουσίας. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που αναμένεται να συζητήσουν οι υπουργοί την εβδομάδα αυτή είναι το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Πριν όμως αρχίσουν οι ομιλίες, ο Γκουτέρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ξεκινήσουν την εβδομάδα με μια σύνοδο αύριο σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την αποτυχία της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών που ξεκινά στη Γλασκόβη της Σκωτίας την 31η Οκτωβρίου.

Ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη κινδυνεύει να ξεφύγει εκτός ελέγχου, η διάσκεψη των μερών της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, η COP26, έχει στόχο να εξασφαλίσει πιο φιλόδοξη δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και χρηματοδότηση για αυτή.

«Είναι ώρα να λάβουμε υπόψη μας τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε ο Γκουτέρες στο Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα. «Βρισκόμαστε στο χείλος της αβύσσου».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Καμπανάκι από ΟΗΕ: Το λιώσιμο των παγετώνων απειλεί την τροφοδοσία 2 δισ. ανθρώπων με νερό και τρόφιμα
  • Στην 69η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών (βίντεο)
  • ΟΗΕ: Ο αριθμός των φυσικών καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Θρίλερ με πτήση της Air France...
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κάνουν... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.000 οχήματα - Πρόστιμα εώς 30.000 ευρώ για οχήματα σε ψευδή ακινησία

ΚΤΕΟ: Πρόστιμα 400 ευρώ για 3.000.0...

12 Μαϊος 2025
Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε την 52χρονη μητέρα του

Σοκ στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη...

12 Μαϊος 2025
Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στην 2η θέση – Στην 4η υποχωρεί η Ζωή

Δημοσκόπηση Interview: Το ΠΑΣΟΚ επι...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ