Κορωνοϊός: Ιατρικός όμιλος απέλυσε 175 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

29 Σεπτεμβρίου 2021 16:34

Στη Βόρεια Καρολίνα -Τους είχε δοθεί πέντε μέρες διορία για να αλλάξουν γνώμη

Περίπου 175 εργαζόμενοι στον ιατρικό όμιλο «Novant Health» της Βόρειας Καρολίνας προτίμησαν να χάσουν την δουλειά τους από το να προστατεύσουν τον οργανισμό τους από τον κορωνοιό κάνοντας το εμβόλιο.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», η Novant Health ανακοίνωσε ότι, την περασμένη εβδομάδα, 375 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σε 15 νοσοκομεία και 800 κλινικές, τέθηκαν σε αναστολή γιατί δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είχαν στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να συμμορφωθούν με τους κανόνες που ισχύουν.

Η εκπρόσωπος της «Novant Health», Μέγκαν Ρίβερς, έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ότι, σχεδόν 200 από τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε αναστολή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν υποβάλει αίτημα για να εξαιρεθούν, έσπευσαν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι την Παρασκευή.

Ο ιατρικός όμιλος επιβεβαίωσε ότι, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε αναστολή και δεν συμμορφώθηκαν, απολύθηκαν, αν και ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που έχασαν την δουλειά τους δεν διευκρινίστηκε.

«Τηρούμε την απόφασή μας να καταστήσουμε το εμβόλιο υποχρεωτικό καθώς έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε τους ασθενείς, τους επισκέπτες και τα μέλη της ομάδας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιατρικός όμιλος «Novant Health».

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε παρά υπερήφανοι για τα μέλη της ομάδας μας που έκαναν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 και να παραμείνουν μέρος της ομάδας μας στον όμιλο Novant Health», προστίθεται στην ανακοίνωση.

H εκπρόσωπος της Novant Health, Mέγκαν Ρίβερς, έσπευσε να επισημάνει στην εφημερίδα «Washington Post» ότι, πάνω από το 99% των περίπου 35.000 εργαζομένων του ομίλου, έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε ανακοινώσει ότι είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους, να απαιτούν την ανοσοποίηση των εργαζομένων τους ή τα τεστ Covid κάθε εβδομάδα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos