Διαμαρτυρία της Λευκορωσίας στην Ουκρανία για «επανειλημμένες παραβιάσεις» του εναέριου χώρου της

05 Δεκεμβρίου 2021 17:45

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ουκρανίας για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που αποκάλεσε «επανειλημμένες παραβιάσεις» του εναέριου χώρου της χώρας από ουκρανικό αεροσκάφος.

Η Λευκορωσία επέδωσε μια νότα διαμαρτυρίας στον Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

«Ο στρατιωτικός ακόλουθος ενημερώθηκε ότι η ουκρανική πλευρά αποφεύγει τον διάλογο για την επίλυση των διαφορών… κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό», επισήμανε το υπουργείο.

Σχοινάς για τα σύνορα με Λευκορωσία: «Όταν ένας από εμάς δέχεται επίθεση, τότε όλοι μας δεχόμαστε επίθεση»
Η Λευκορωσία κατήγγειλε χθες ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε ένα χιλιόμετρο μέσα στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Ένας εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο ουκρανικός στρατός είπε σήμερα ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι σε αυτό το σχόλιο.

«Ίσως κάποιος να έκανε ένα λάθος και διασπείρει κατηγορίες για χειριστικούς λόγους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/leykorosia-oykrania-parabiaseis-enaerios-horos">Διαμαρτυρία της Λευκορωσίας στην Ουκρανία για «επανειλημμένες παραβιάσεις» του εναέριου χώρου της </a></p>

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos