Χριστούγεννα ανά τον κόσμο με το βλέμμα στη μετάλλαξη Όμικρον

25 Δεκεμβρίου 2021 14:16

Στην σκιά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον γιορτάζεται η γέννηση του Θεανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Στη Βηθλεέμ, για δεύτερη χρονιά, τίποτα δεν θυμίζει προηγούμενα Χριστούγεννα. Μόνο ντόπιοι και Ισραηλινοί πολίτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή λιτανεία και την Θεία Λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως στην οποία χοροστάτησε ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ.

Λίγο διαφορετική η εικόνα στο Βατικανό όπου περίπου 2.000 πιστοί μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων. Μόνο ο πάπας Φραγκίσκος δεν φορούσε μάσκα για λόγους υγείας. Κατά το κήρυγμά του, ο Ποντίφικας παραίνεσε τους πιστούς να σκεφτούν περισσότερο τους φτωχούς του κόσμου.

(AP Photo/Alessandra Tarantino)

“Απλά ένα φτωχό παιδί τυλιγμένο σε σπάργανα, με βοσκούς να στέκονται δίπλα. Εκεί είναι ο Θεός, στην ταπεινότητα.. Αυτό είναι το μήνυμα: ο Θεός δεν σηκώνεται με μεγαλείο, αλλά χαμηλώνει τον εαυτό του στη μικρότητα. Η ταπεινότητα είναι το μονοπάτι που διάλεξε για να μας πλησιάσει, να αγγίξει τις καρδιές μας, να μας σώσει και να μας φέρει πάλι πίσω σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία” τόνισε στο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Οι πιστοί ευχήθηκαν το τέλος της πανδημίας. «Ελπίζουμε να επιστρέψουμε σε αυτό που ονομάζουμε κανονικότητα γιατί αυτή δεν είναι μια ζωή που μπορούμε να ονομάσουμε κανονική με τα πρότυπα που έχουμε συνηθίσει» τονίζει ο κόσμος.

Η ίδια ευχή κυριαρχούσε και στους πιστούς που συνέρρευσαν στις εκκλησίες στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Γαλλία που καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων που πλησιάζει τις 100.000.

(AP Photo/Christophe Ena)

Στην Ισπανία, πιστοί περίμεναν στην ουρά έξω από την Σαγράδα Φαμίλια. Ήλπιζαν να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και να επιστρέψουν στο σπίτι τους πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα όπου ξεκινούσε και πάλι το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι στήνονται στις ουρές για να κάνουν τεστ στην Νέα Υόρκη, ενώ άλλοι παραλαμβάνουν δωρεάν self-test καθώς το στέλεχος Όμικρον εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάνω από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο των κόσμο ως αποτέλεσμα της ανησυχίας για το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συνόδευσε την σύζυγό του Τζιλ στο Νοσοκομείο Παίδων της Ουάσινγκτον, ενώ στο Λονδίνο η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ έπαιξε χριστουγεννιάτικους ύμνους στο πιάνο.

Παρά τους νέους περιορισμούς οι Αυστραλοί απόλαυσαν και πάλι την ημέρα των Χριστουγέννων στην παραλία Μπόνταϊ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos