ΠΟΥ για Όμικρον: Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Μέσης Ανατολής

13 Ιανουαρίου 2022 14:20

Μια σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε χώρες-μέλη του ΠΟΥ που βρίσκονται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής πιθανόν να οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον.

Αυτό δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ, προειδοποιώντας ότι ορισμένες από τις χώρες αυτές εξακολουθούν να έχουν πολύ χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 89% την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές της covid-19 μειώθηκε κατά 13%, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Άχμεντ αλ-Μαντχάρι.

 ΠΟΥ για κρούσματα σε Μέση Ανατολή
Από τις 22 χώρες της περιοχής, κυρίως της Μέσης Ανατολής, οι 15 έχουν επισήμως αναφέρει κρούσματα της υψηλά μεταδιδόμενης Όμικρον. Παρότι η Όμικρον φαίνεται να προκαλεί λιγότερο βαριά νόσηση σε σύγκριση με την προηγούμενη παραλλαγή, την Δέλτα, κυρίως στους ανεμβολίαστους, αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς εξακολουθεί να οδηγεί σε νοσηλείες και θανάτους, είπε ο ίδιος.

ΠΟΥ: Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, έξι χώρες στην περιοχή--το Αφγανιστάν, το Τζιμπουτί, η Σομαλία, το Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη--έχουν εμβολιάσει λιγότερο από το 10% των πληθυσμών τους παρότι διαθέτουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων για να προστατεύσουν έως και το 40%.

Μόλις 36 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν παρεμφερώς χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Ο αλ-Μαντχάρι πρόσθεσε ότι οι εμβολιαστικές εκστρατείες έχουν επηρεαστεί από προβλήματα που περιλαμβάνουν την έλλειψη πολιτικής δέσμευσης, την ανασφάλεια καθώς και επιμελητειακές προκλήσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos