Μπουρλά: «Την Άνοιξη θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

17 Ιανουαρίου 2022 17:16

Μιλώντας στη γαλλική «Le Figaro», ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «την Άνοιξη θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

«Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω… είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», είπε χαρακτηριστικά ο CEO του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ερωτηθείς για το εάν η παραλλαγή Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς ο ιός Covid-19 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

«Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό, για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης, πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό», είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: «Σύντομα θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή» έως την άνοιξη εξαιτίας των τεστ, των εμβολίων, νέων θεραπειών όπως είναι το χάπι Paxlovid της Pfizer, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά την μόλυνση μπορεί να αποτρέψει την σοβαρή νόσηση.

Ο Μπουρλά, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δήλωσε επίσης στο BFM TV ότι «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Figaro, ο Μπουρλά ανέλυσε το σχέδιο της Pfizer να αναθέσει στη γαλλική εταιρεία Novasep ένα μέρος της παγκόσμιας παραγωγής του Paxlovid. «Ο αμερικανικός φαρμακευτικός όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία σε διάστημα πέντε ετών», εξήγησε. O CEO χαρακτήρισε το χάπι Paxlovid «game-changer», δηλαδή τον παράγοντα που αλλάζει το «παιχνίδι».

Ο Μπουρλά δήλωσε πως με την κίνηση αυτή, η εταιρεία ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω της συμφωνίας της με τη Novasep, έναν όμιλο εταιρειών, με έδρα τη Λυών, που ασχολείται με την βιοφαρμακευτική τεχνολογία. Το αμερικανικό εργοστάσιο με έδρα τη Γαλλία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία «το συντομότερο δυνατό» και η εταιρεία σχεδιάζει πιθανή επέκταση της παραγωγής και «σε άλλες εγκαταστάσεις της Novasep», ώστε ο όγκος της παραγωγής να αυξηθεί σημαντικά κατά το 2023.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Pfizer, η θεραπεία με το χάπι Paxlovid μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου των ασθενών κατά 89%, εντός διαστήματος τριών ημερών από την έναρξη εκδήλωσης των συμπτωμάτων της νόσου. Το χάπι έχει ήδη εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos