Ολη η Κίνα έχει τρελαθεί με έναν 44χρονο μετανάστη στο Πεκίνο που ψάχνει τον γιο του -Η ιστορία του

20 Ιανουαρίου 2022 13:57

Η ιστορία ενός μετανάστη που εργάζεται στο Πεκίνο και ψάχνει τον αγνοούμενο γιο του εν μέσω πανδημίας έχει προκαλέσει κύματα συμπαράστασης στα social media.

Ο άνδρας, μάλιστα, που είναι 44 ετών, κόλλησε Covid-19 κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του, και η ιστορία του καταδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τεράστιων μεγαλουπόλεων της Κίνας.

 Την Τετάρτη, οι Αρχές του Πεκίνου δήλωσαν πως εντοπίστηκε μια ασυμπτωματική περίπτωση Covid-19 σε έναν 44χρονο άνδρα, που αναγνωρίστηκε με το επώνυμο Yue στην περιοχή Chaoyang. Οι συχνές και μεγάλης έκτασης κινήσεις του στην πόλη έγιναν αντικείμενο συζήτησης γρήγορα.

Το «οδοιπορικό» του Yue
Οι χρήστες των social media έχουν «ανακηρύξει» τον Ye ως τον «πιο σκληρά εργαζόμενο άνθρωπο στην πόλη», σε ένα χάσταγκ που έχει γίνει viral. Σε συνεντεύξεις του σε τοπικά ΜΜΕ, ο Yue, που είναι πρώην ψαράς, έχει εξιστορήσει τις περιπέτειές του στο Πεκίνο από όταν έφτασε την περασμένη χρονιά, αφού έμαθε πως ο γιος του, που είναι 21 ετών και εργαζόταν ως μάγειρας στην πρωτεύουσα, αγνοείται.

Από τότε, ο Yue έχει εργαστεί σε διάφορα επαγγέλματα, από σκουπιδιάρης ως οικοδόμος, και προσπαθεί να στηρίζει την οικογένειά του, που αποτελείται από έξι άτομα, με τον πατέρα του να είναι μάλιστα παράλυτος.

«Βασίζομαι στα δυο μου χέρια»
Ο Yue βρίσκεται σε νοσοκομείο του Πεκίνου και δήλωσε πως από την εξαφάνιση του γιου του έχει μετακινηθεί σε πολλές περιοχές της πόλης για να τον αναζητήσει, κάνοντας διάφορες δουλειές με ελάχιστη αμοιβή και ακόμα λιγότερο ύπνο, μόνο τέσσερις με πέντε ώρες την ημέρα.

«Δεν θεωρώ ότι είμαι αξιοθρήνητος, απλώς θέλω να κάνω τη δουλειά μου καλά, δεν θέλω να κλέψω ή να ληστέψω. Βασίζομαι στη δύναμή μου, στα δυο μου χέρια για να βγάλω λεφτά και για να βρω τον γιο μου», είπε ο Yue σε τοπικό κανάλι.

Ο γιος του, που κλείνει τα 21 φέτος και είναι μεταξύ των περίπου 285 εκατ. μεταναστών που μετακινούνται σε πόλεις της χώρας για να βρουν δουλειά και μια καλύτερη ζωή, εθεάθη για τελευταία φορά σε λεωφορείο στην περιοχή Rongcheng, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του σε συνέντευξη σε κρατικό κανάλι, που αργότερα «κατέβηκε».

Η τοπική αστυνομία δηλώνει πως η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση. Το πρακτορείο Reuters επιχείρησε να βρει τον Yue και να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ιστορία του άνδρα κυκλοφόρησε εν μέσω συναγερμού στη χώρα για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, και ενώ τα ταξίδια περιορίζονται όλο και περισσότερο -κάτι που ενδέχεται να αποτρέψει το ταξίδι του Yue για να δει τους δικούς του.

 Χρήστες των social media εκφράζουν την άποψη πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει το επίπεδο ζωής κάθε εργαζομένου, ώστε να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos