Πόλεμος στην Ουκρανία - Οι Ρώσοι σφυροκοπούν τη Μαριούπολη: Βομβαρδισμοί και πληροφορίες για αμφίβια επιχείρηση

25 Φεβρουαρίου 2022 19:46

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Μαριούπολη καθώς όπως μετέδωσε, ανταποκριτής του OPEN Σωτήρης Δανέζης την πόλη του ουκρανικού νότου διαπερνά ένα συνεχές βουητό, το οποίο προέρχεται είτε από πολεμικά αεροσκάφη είτε από ρουκέτες τύπου Grand, οι οποίες πλήττουν κατά εκατοντάδες τους ρωσικούς στόχους.

Λίγο νωρίτερα, πηγές από το αμερικανικό Πεντάγωνο που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας ανέφεραν ότι στην Μαριούπολη πραγματοποιούνται βομβαρδισμοί αλλά και αμφίβια επιχείρηση Ρώσων κομάντος. Σύμφωνα με την πηγή, χιλιάδες είναι οι στρατιώτες που έχουν αποβιβαστεί στην στεριά. «Εκτιμούμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση από τους Ουκρανούς από ό,τι περίμεναν οι Ρώσοι. Πολεμούν για την πατρίδα τους», ανέφερε η ίδια πηγή.

 Ο ανταποκριτής του OPEN, Σωτήρης Δανέζης μεταδίδει από το μέτωπο
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN, οι πληροφορίες αναφέρουν απόβαση Ρώσων πεζοναυτών έχει ξεκινήσει δυτικά της Μαριούπολης, όμως άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόβαση γίνεται από άλλο σημείο ανατολικά της πόλης. «Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα», μετέδωσε ο Σωτήρης Δανέζης την ώρα που μια ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε την Μαριούπολη και έκανε τα τζάμια των κτιρίων έτριξαν.


«Αισθανθήκαμε το οστικό κύμα και είδαμε τα τζάμια των πολυκατοικιών να τρίζουν. Δεν είναι η πρώτη έκρηξη, αλλά είναι η πρώτη φορά που την ακούμε τόσο κοντά μας», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Η βραδιά έχει ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο. Με σφυροκόπημα του πυροβολικού. Η Μαριούπολη φαίνεται ότι δίνει ακόμα μία, αν όχι την ύστατη μάχη για να απωθήσει τους πολιορκητές».

«Το μεσημέρι ο δήμαρχος της πόλης μας είπε ότι το μέτωπο βρίσκεται γύρω στα 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη», σημείωσε ο ανταποκριτής του OPEN.

«Το βέβαια είναι ότι έχουμε ένα ενεργό μέτωπο στην Ανατολή. Ένα μέτωπο που οι μαχητές του είναι κυρίως Ρωσόφωνοι αυτονομιστές. Έχουμε ένα άλλο μέτωπο βορειοδυτικά που δεν ξέρουμε αν είναι ο ρωσικός στρατός, αυτός που πλησιάζει στη Μαριούπολη. Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για μια τεράστια ρωσική φάλαγγα που κατευθύνεται στην πόλη, ενώ υπάρχουν και φήμες ακόμα και για μονάδες Τσετσένων που πολεμούν στο πλευρό της Μόσχας».

«Αν όλα αυτά ισχύουν, πολύ σύντομα, μέσα στις επόμενες ώρες, η πόλη θα έχει περικυκλωθεί. Ίσως ακόμα και απόψε, οι συνθήκες να είναι πολύ διαφορετικές».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos