Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ξέσπασαν κοντά στο Τσερνόμπιλ

22 Μαρτίου 2022 15:23

Η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για πολλαπλές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό - Φόβοι για εξάπλωση της ραδιενέργειας

Νέες ανησυχίες πυροδοτεί η ανακοίνωση της Ουκρανίας ότι πολλαπλές πυρκαγιές ξέσπασαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με το ουκρανικό κοινοβούλιο, οι φωτιές προκλήθηκαν πιθανότατα από βομβαρδισμούς ή εμπρησμό και «καίγονται ανεξέλεγκτα» σε περιοχή που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Κάτι τέτοιο δημιουργεί φόβους για έκλυση και εξάπλωση ραδιενέργειας, αναφέρει η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Το Τσερνόμπιλ έχει περάσει στα χέρια των Ρώσων από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ το προσωπικό αναφέρει φρικτές συνθήκες εργασίας.

Χθες, η πυρηνική υπηρεσία του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να αλλάξουν για πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και η περιοχή πέρασε στις ρωσικές δυνάμεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos