Πόλεμος στην Ουκρανία: Διοικητής ρωσικής ταξιαρχίας σκοτώθηκε εσκεμμένα από δικά του στρατεύματα

25 Μαρτίου 2022 21:37

Πρόκειται για τον Συνταγματάρχη Μετβέντσεφ ο οποίος διοικούσε την 37η ταξιαρχία μηχανοκίνητων -

«Ο διοικητής της ταξιαρχίας σκοτώθηκε από τα δικά του στρατεύματα, πιστεύουμε, ως συνέπεια της κλιμάκωσης των απωλειών που υπέστη η ταξιαρχία του», δήλωσε αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται
Ένας Ρώσος συνταγματάρχης σκοτώθηκε στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, από τα ίδια του τα στρατεύματα όπως ισχυρίζονται δυτικοί αξιωματούχοι. Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Μεντβέντσεκ, διοικητή της 37η ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκιοφόρων ο οποίος εκτιμάται ότι πατήθηκε με σκοπιμότητα από ρωσικά άρματα μάχης.

«Ο διοικητής της ταξιαρχίας σκοτώθηκε από τα δικά του στρατεύματα, πιστεύουμε, ως συνέπεια της κλιμάκωσης των απωλειών που υπέστη η ταξιαρχία του», σημειώνει αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

{https://twitter.com/haynesdeborah/status/1507374658877857805?s=20&t=hUpRUEndJugnfJZhwZDI7Q}

«Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκε από τα ίδια του τα στρατεύματα σκόπιμα. Πιστεύουμε ότι καταπλακώθηκε από τα δικά του στρατεύματα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Την είδηση μετέδωσαν και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Sky News.

 Η ίδια πηγή τόνισε πως ένας υποστράτηγος που διοικούσε την 49η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων έχασε τη ζωή του στις μάχες με τους Ουκρανούς, καθιστώντας τον τον έβδομο Ρώσο στρατηγό που σκοτώνεται σε μάχη από την έναρξη της εισβολής μέχρι σήμερα.

Νεκρός άλλος ένας Ρώσος στρατηγός, λέει το Κίεβο

Το Κίεβο επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε σε μάχες έναν ακόμη Ρώσο στρατηγό, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Ολέκσι Αρέστοβιτς.

«Τα στρατεύματά μας (…) σκότωσαν τον διοικητή του 49ου στρατού της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, τον στρατηγό Ιάκοφ Ρεζάντσεφ, σε έναν βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Τσορνομπάιφκα», που βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνας (νότια), δήλωσε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Ρεζάντσεφ καυχιόταν ότι «ο πόλεμος θα τελείωνε σε λίγες ώρες». Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ένας στρατιώτης, ο Ρεζάντσεφ την τέταρτη μέρα της εισβολής τους είπε πως «δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι να τελειώσει αυτή η ειδική επιχείρηση».

{https://twitter.com/KyivIndependent/status/1507362085860261892?s=20&t=Qp9JdW-QyHeFxiaZOTvLFg}

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει έως τώρα τον θάνατο στην Ουκρανία του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτή διοικητή του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019. Όμως, ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός, ο Βιτάλι Γκερασίμοφ έχει σκοτωθεί επίσης στη μάχη, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ένας ακόμη στρατηγός με δύο αστέρια σκοτώθηκε σήμερα από τη ρωσική πλευρά, είναι ο δεύτερος σε 12 ημέρες» είχε δηλώσει στις 8 Μαρτίου στο CNN ο εν αποστρατεία Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Χέρτλινγκ, αποκαλύπτοντας πως ο ρωσικός στρατός διαπράττει «επαναλαμβανόμενα λάθη» και «επικοινωνεί μέσω μη κρυπτογραφημένων μέσων».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos