Πόλεμος στην Ουκρανία: Βυθίστηκε η ναυαρχίδα «Moskva» κατά τη ρυμούλκησή της

14 Απριλίου 2022 23:42

Την είδηση μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας και επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας - «Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Το μεγαλύτερό της πλήγμα από την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία παραδέχθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Μόσχα, καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva» τελικά βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής της. Είχε προηγηθεί ένα θρίλερ με την κατάσταση του καταδρομικού, το οποίο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους Nepture τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι Ρώσοι απέδιδαν το χτύπημα σε έκρηξη πυρομαχικών, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας ανέφεραν ότι ρυμουλκούσαν το σκάφος σε ασφαλές σημείο. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης αναγκάστηκαν να παραδεχθούν τη μεγάλη απώλεια.

 Η επιχείρηση μεταφοράς εξελίχθηκε σε αποτυχία, με το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, να την αποδίδει ουσιαστικά σε θαλασσοταραχή.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1514695015792099329?s=20&t=6b6d-hN01nbOmBMgiPbiog}

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε την σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» αναφέρει το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό Ria Novosti.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos