Κορωνοϊός: Παρατείνεται το σκληρό lockdown στη Σανγκάη καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

21 Απριλίου 2022 13:23

Τα σκληρά μέτρα θα παραμείνουν ακόμη και σε περιοχές που μπόρεσαν να εκμηδενίσουν τη μετάδοση της Covid - Διαψεύστηκαν οι ελπίδες που είχαν καλλιεργήσει οι ειδικοί για χαλάρωση

Την παράταση του σκληρού lockdown ανακοίνωσαν οι αρχές της Σανγκάης, διαψεύδοντας τις ελπίδες που είχαν καλλιεργήσει υγειονομικοί αξιωματούχοι για τη χαλάρωση των μέτρων.

Τα σκληρά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και σε περιοχές που κατάφεραν να εκμηδενίσουν τη μετάδοση της COVID-19, παρατείνοντας την αγωνία πολλών κατοίκων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μήνα.

Η απόφαση εληφθη μετά την απρόσμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας.

Στόχος να μην δημιουργηθούν περιοχές «ελεύθερης μετακίνησης»

Σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αξιωματούχος στην Τσονγκμίνγκ, μια νησιωτική περιοχή της Σανγκάης, δήλωσε ότι οι περισσότεροι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και έχουν καταγραφεί μηδενικά περιστατικά εκτός των περιοχών καραντίνας και το 90% των 640.000 κατοίκων περίπου επιτρέπεται, θεωρητικά, να βγουν από τα σπίτια τους.

«Για αυτούς που είναι σε περιοχές πρόληψης, πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνουν περιοχές “ελεύθερης μετακίνησης”», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Τζανγκ Τζιτόνγκ, αναφερόμενος σε γειτονιές που πληρούν τα κριτήρια για να επιτρέπεται στους κατοίκους να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά για τους καταναλωτές, τα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς έγκριση και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού κάθε μέρα σε ορισμένα σημεία του Τσονγκμίνγκ, δήλωσε ο ίδιος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos