Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο έχασε 317 αξιωματικούς

28 Απριλίου 2022 13:39

Σύμφωνα με ανεξάρτητο ρωσικό δίκτυο στον πόλεμο της Ουκρανίας σκοτώθηκαν και 1.744 Ρώσοι στρατιώτες

Πάνω από 300 Ρώσοι αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Mediazona».

Όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα «The Moscow Times», το ανεξάρτητο πρακτορείο αναφέρει ότι έχει ερευνήσει εκατοντάδες επίσημες δηλώσεις, ειδήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους θανάτους Ρώσων στρατιωτών όλων των βαθμίδων, από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, από την έναρξη του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, έχουν χάσει τη ζωή τους 317 αξιωματικοί και 1.744 Ρώσοι στρατιώτες.

Ανάμεσα στους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν , περιλαμβάνονται δύο στρατηγοί και ο υποδιοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Οι δύο Ρώσοι στρατηγοί που έχασαν τη ζωή τους είναι ο Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτής διοικητής του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019 και ο Βιτάλι Γκερασίμοφ.

Οι αναλυτές απέδωσαν τον σχετικά μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων στρατιωτών μεταξύ των θυμάτων στη φυσική τους παρουσία του στο πεδίο της μάχης .

Η Ρωσία έχασε επίσης τουλάχιστον 500 πεζοναύτες και μέλη των ειδικών δυνάμεων, καθώς και τουλάχιστον 20 πιλότους, ανέφερε η ιστοσελίδα «Mediazona».

Το ρωσικό ανεξάρτητο δίκτυο διευκρίνισε ότι, στο απολογισμό του δεν έλαβε υπόψη τις απώλειες στρατευμάτων μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας που πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων στρατιωτών.

Από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υπολογίζει ότι, περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου.

Για την Ουκρανία, οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών ανέρχονται σε 20 χιλιάδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos