Ρωσία: Πάνω από 15.000 εκατομμυριούχοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα επειδή διαφωνούν με τον πόλεμο

14 Ιουνίου 2022 12:46

Χιλιάδες πάμπλουτοι Ρώσοι γυρίζουν την πλάτη τους στο Κρεμλίνο και κατευθύνονται κυρίως προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Περισσότεροι από 15 χιλιάδες Ρώσοι εκατομμυριούχοι ετοιμάζουν βαλίτσες για να εγκαταλείψουν φέτος την πατρίδα τους καθώς διαφωνούν με τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», περίπου το 15% των Ρώσων με περιουσιακά στοιχεία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αναμένεται να έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σύμφωνα με στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα μετανάστευσης από την εταιρεία «Henley & Partners», με έδρα το Λονδίνο.

«Η Ρωσία «αιμορραγεί» από εκατομμυριούχους», επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Άντριου Αμόιλς, επικεφαλής της έρευνας στο ινστιτούτο «New World Wealth», που συγκέντρωσε τα δεδομένα για λογαριασμό της «Henley & Partners.

«Οι εύποροι πολίτες μεταναστεύουν από τη Ρωσία σε σταθερά αυξανόμενους αριθμούς κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, ένα πρώιμο σημάδι προειδοποίησης για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι οικονομικά ευκατάστατοι είναι οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν», προσθέτει ο Άντριου Αμόιλς.

Ωστόσο, η Ουκρανία προβλέπεται να υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια πλουσίων, με βάση το ποσοστό του πληθυσμού της, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα. Περίπου 2.800 Ουκρανοί εκατομμυριούχοι - δηλαδή το 42% των ιδιαίτερα ευκατάστατων πολιτών- αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει την πολύπαθη χώρα μέχρι το τέλος του 2022.

Οι εκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο μεταναστεύουν παραδοσιακά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σύμφωνα με την έκθεση της Henley& Partners, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται φέτος να τις ξεπεράσουν ως ο «υπ' αριθμόν 1» προορισμός για τους πάμπλουτους μετανάστες.

Περίπου 4.000 εκατομμυριούχοι απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης αναμένεται να έχουν μετακομίσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η Αυστραλία αναμένεται να προσελκύσει περίπου 3.500. Η Σιγκαπούρη θα υποδεχτεί, έως το τέλος του 2022, 2.800 εύπορους πολίτες και το Ισραήλ 2.500.

Μεγάλος αριθμός εκατομμυριούχων αναμένεται επίσης να μετακομίσει σε τρεις φορολογικούς παραδείσους: Μάλτα, Μαυρίκιο και Μονακό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos