Βίντεο σοκ: Η στιγμή που οι ρωσικοί πύραυλοι «σαρώνουν» το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ στην Ουκρανία

28 Ιουνίου 2022 16:38

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους σε εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις Κρατικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, τουλάχιστον 58 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 25 χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο Ντμίτρο Λούνιν, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής Πολτάβα, τόνισε ότι ακόμα 36 αγνοούνται.

 Βίντεο που έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στα social media δείχνουν πυκνό καπνό να καλύπτει το κτίριο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Το πιο συγκλονιστικό από όλα, όμως, είναι ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στον λογαριασμό του TPYXA στο Twitter και προέρχεται από κάμερες ασφαλείας ενός πάρκου δίπλα στο εμπορικό κέντρο.

Στο βίντεο φαίνονται ανέμελοι άνθρωποι να κάνουν τη βόλτα τους, όταν ξαφνικά ένας πύραυλος πέφτει πάνω στο κτίριο και πυκνοί καπνοί σκεπάζουν τον ουρανό. Αντικείμενα εκσφενδονίζονται από τα παράθυρα και τους γύρω χώρους του κτιρίου, ενώ οι άνθρωποι τρέχουν έντρομοι να καλυφθούν από τα συντρίμμια που πέφτουν σαν βροχή. Ένας, μάλιστα, βουτάει στη λίμνη για να σωθεί.

 {https://twitter.com/TpyxaNews/status/1541749627283701760?s=20&t=TO0rRGzs-ZkHWlKR99ahvQ}

Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι εικόνες από τα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου στην Ουκρανία
Σε διάγγελμά του το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε την επίθεση μία από τις πιο προκλητικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία. «Μια ήσυχη πόλη, ένα συνηθισμένο εμπορικό κέντρο με γυναίκες μέσα, παιδιά, απλούς πολίτες μέσα», είπε και πρόσθεσε:

 «Μόνο οι εντελώς παράφρονες τρομοκράτες, που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη γη, μπορούν να χτυπήσουν με πυραύλους μια τέτοια περιοχή. Και αυτό δεν είναι ένα χτύπημα με πύραυλο εκτός στόχου, αυτό είναι ένα υπολογισμένο ρωσικό χτύπημα, ακριβώς σε αυτό το εμπορικό κέντρο».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση είχε στόχο μια τοποθεσία στην κεντρική Ουκρανία, πολύ μακριά από το επίκεντρο του πολέμου της Ρωσίας, στα ανατολικά της χώρας. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με έναν ρωσικό πύραυλο KH-22, ο οποίος είναι ικανός να φέρει εκρηκτική κεφαλή έως και 1 τόνου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos