Πολωνία: Αναπτύσσει πάνω από 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

09 Ιουλίου 2023 13:30

Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν 1.000 και πλέον στρατιωτικούς με 200 οχήματα στην περιοχή των συνόρων της Πολωνίας με τη Λευκορωσία (ανατολικά).

Την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή ανακοίνωσε ο πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ, εξηγώντας πως σκοπός είναι να επιδειχθεί ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε «απόπειρα αποσταθεροποίησης».

Οι ενισχύσεις στέλνονται στην περιοχή Ποντλάσκι, στη μεθόριο του κράτους μέλους του NATO και της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας που έχει ολοένα πιο στενή σχέση με τη Ρωσία.

 Οι εντάσεις κατά μήκος των συνόρων έχουν αυξηθεί αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Κλιμακώθηκαν ακόμα περισσότερο όταν η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει πυρηνικά όπλα στο λευκορωσικό έδαφος και, κατόπιν, όταν το Μινσκ ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει μισθοφόρους της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos