Ιταλία: Δωρεάν ταξί για μεθυσμένους σε έξι πόλεις -Πρωτοβουλία Σαλβίνι για να μειωθούν τα θανατηφόρα τροχαία

18 Αυγούστου 2023 11:05

Φρένο στα θανατηφόρα τροχαία σκοπεύει να βάλει η Ιταλία προσφέροντας δωρεάν ταξί σε θαμώνες νυχτερινών κλαμπ, ώστε να τους εμποδίσει να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα έξω από ντισκοτέκ και κλαμπ σε έξι πόλεις της Ιταλίας από τις περιοχές της Απουλίας μέχρι το Βένετο και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα υποβάλλονται σε αλκοτέστ οι εξερχόμενοι από νυχτερινά κέντρο που δείχνουν πολύ μεθυσμένοι για να οδηγήσουν και όταν επιβεβαιώνεται ότι το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα τους είναι υψηλότερο του επιτρεπομένου ορίου, θα καλείται ταξί για να τους επιστρέψει με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα προωθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας, υπουργός Μεταφορών και ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, που έχει βάλει ως στόχο να αποτρέψει την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και να διασφαλίσει την ασφάλεια στους δρόμους της χώρας.

 Αρκετές ενώσεις ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην Ιταλία στηρίζουν την πρωτοβουλία Σαλβίνι, που όμως δέχεται πυρά από την αριστερή αντιπολίτευση και οργανώσεις που εκπροσωπούν θύματα τροχαίων καθώς θεωρείται ότι επιβραβεύει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους νέους. Ο ίδιος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, υπερασπίστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα σημειώνοντας ότι «για να σταματήσουμε το μακελειό, πρέπει όλοι να εμπλακούν όσον αφορά στην πρόληψη».

 Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) τουλάχιστον ένας μεθυσμένος οδηγός ενεπλάκη στο 8,7% των 58.872 τροχαίων με τραυματισμούς που καταγράφηκε το 2019 στην Ιταλία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos