Οι Χούθι χτύπησαν με θαλάσσιο drone το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion»

16 Ιουλίου 2024 12:49

Οι Χούθι χτύπησαν με θαλάσσιο drone το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion»

Για νέες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν, Χούθι σε βάρος δεξαμενοπλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανάμεσά τους κι ένα ελληνικής εκμετάλλευσης κάνει λόγο η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο Χ, η CENTCOM, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν στο MT Chios Lion, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης, με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα. Το USV προκάλεσε ζημιές, αλλά το MT Chios Lion δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σε ένα άλλο περιστατικό οι Χούθι εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις κατά του MT Bentley I, ενός δεξαμενόπλοιου με σημαία Παναμά, ιδιοκτησίας Ισραήλ και εκμετάλλευσης Μονακό, στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο μετέφερε φυτικά έλαια από τη Ρωσία στην Κίνα.
Οι Χούθι σύμφωνα με τη CENTCOM χρησιμοποίησαν τρία σκάφη επιφανείας σε αυτή την επίθεση, ένα USV και δύο μικρά σκάφη. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.


Αργότερα, οι Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) από περιοχή της Υεμένης προς το MT Bentley I. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Επίσης σύμφωνα με τη CENTCOM, τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ κατέστρεψαν με επιτυχία πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των Χούθι, τρία πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και δύο πάνω από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

«Διαπιστώθηκε ότι αυτά τα UAV αποτελούσαν άμεση απειλή για τις ΗΠΑ, τις δυνάμεις του συνασπισμού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές έγιναν για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να καταστούν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα», προσθέτει η CENTCOM.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos