Παρίσι 2024: Παραμένει βρώμικος ο Σηκουάνας, αναβάλλονται οι αγώνες τριάθλου

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι ο προβλεπόμενος ζεστός καιρός θα βοηθήσει να πέσουν τα επίπεδα των βακτηρίων E.coli αρκετά χαμηλά ώστε να διεξαχθούν αγώνες.

Με δυσάρεστα νέα ξημέρωσε η τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Το τρίαθλο ανδρών δεν θα διεξαχθεί σήμερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό,καθώς τα επίπεδα ρύπανσης στον Σηκουάνα παραμένουν πολύ υψηλά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το World Triathlon.

Ο αγώνας μετατέθηκε για αύριο, αμέσως μετά το αγώνισμα των γυναικών. Το χρονικό περιθώριο παραμένει στενό, κάτι που δεν αποκλείει να υπάρξει περαιτέρω αναστάτωση, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι ο προβλεπόμενος ζεστός καιρός θα βοηθήσει να πέσουν τα επίπεδα των βακτηρίων E.coli αρκετά χαμηλά ώστε να διεξαχθούν αγώνες.

«Παρά τη βελτίωση των επιπέδων ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της κολυμβητικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Εάν τα επίπεδα των βακτηρίων παραμείνουν πολύ υψηλά μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τόσο οι αγώνες των ανδρών όσο και των γυναικών είναι πιθανό να αναβληθούν για την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές του τριάθλου δεν κατάφεραν να προπονηθούν ούτε την Κυριακή ούτε τη Δευτέρα, καθώς οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον ποταμόέδειξαν ότι η ποιότητα του νερού δεν πληρούσε το απαιτούμενο όριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι δαπάνησε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές αποχέτευσης για να περιοριστούν τα λύματα και να ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές στο ποτάμι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos