Γαλλία: Αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα – Βρέθηκε τραυματισμένος ο ένας πιλότος, αναζητούνται άλλοι 2

14 Αυγούστου 2024 17:52

Σοβαρό αεροπορικό ατύχημα ανάμεσα σε δύο μαχητικά αεροσκάφη, έγινε σήμερα το μεσημέρι (14.08.2024) στην περιοχή Κολομπί λε Μπελ στην ανατολική Γαλλία.

Τα δύο «Rafale» αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα και αυτή τη στιγμή ξεκίνησαν επιχειρήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλίας για την αναζήτηση των πιλότων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο ένα αεροσκάφος επέβαινε ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος οι οποίοι ακόμη αναζητούνται.

Ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους βρέθηκε τραυματισμένος καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης και πλέον είναι ασφαλής, ξεκαθάρισε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκορνύ με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Η επιχείρηση διάσωσης ακόμη συνεχίζεται για τους δύο αγνοούμενους.

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», είπε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της.

«Ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων. Ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους».

Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos