Από το τσιγάρο και τις καταχρήσεις, στον χορό και τη γιόγκα -Οι συνήθειες που άλλαξε ο Μικ Τζάγκερ για να παραμείνει νέος

18 Σεπτεμβρίου 2024 13:11

Αν είστε άνω των 30 ετών, σίγουρα θυμάστε τον τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ με ένα τσιγάρο στα χείλη και ένα ποτό στο χέρι.

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που έχει διακόψει όποια κακή συνήθεια είχε.

Το 2001, ο τραγουδιστής αποφάσισε να κάνει μία ριζική αλλαγή στην καθημερινότητά του: «Δεν είμαστε πια στη δεκαετία του '70 και ούτε οι Stones είναι αθάνατοι», είπε το 2001. Η φράση υποδηλώνει ότι ούτε ο ίδιος περίμενε ότι στα 81 του θα συνέχισε να δίνει συναυλίες διάρκειας 2 ωρών, τραγουδώντας και χορεύοντας.

«Το να σταματήσουμε την πορεία την κατάλληλη στιγμή είναι ζωτικής σημασίας. Ο Τζάγκερ ήξερε πώς να το κάνει», γράφει η Isadora Puiggené στο Pact with the Devil, ένα βιβλίο που συλλέγει τις συνήθειες που άλλαξαν τη ζωή του Μικ Τζάγκερ. «Σταμάτησα να κάνω πάρτι, σταμάτησα να παίρνω ναρκωτικά, να πίνω, όλες αυτές τις συνήθειες:.Έχω ήδη αλλάξει τον τρόπο ζωής μου για να συνηθίσω στο γεγονός ότι πρέπει να κάνω αυτό: να βγω στη σκηνή και να παίξω», εξομολογήθηκε.

Πριν από πολλά χρόνια είπε ότι δεν επρόκειτο να συνεχίσει στη σκηνή μετά τα 40, αλλά ο εθισμός του στο επάγγελμα είναι ο ισχυρότερος, ο μόνος που κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του για να υιοθετήσει ρουτίνες ικανές να σταματήσουν τη ζημιά που προκαλείται από χρόνιες υπερβολές και κραιπάλες.

Οι συνήθειες που άλλαξε ο Μικ Τζάγκερ

{https://www.instagram.com/p/C9P3mS2Kn9g/?utm_source=ig_web_copy_link}

Οι καθημερινές συνήθειες του Μικ Τζάγκερ

«Ο Μικ Τζάγκερ προσέχει πολύ τη διατροφή του και παραμένει πάντα δραστήριος», τονίζει η συγγραφέας του βιβλίου. Για να τραγουδήσεις και να χορέψεις σε μια δίωρη συναυλία πρέπει να είσαι σε εξαιρετική φόρμα και να έχεις πολλή ενέργεια, ειδικά αν έχεις 8 δεκαετίες πίσω σου. Σύμφωνα με την Isadora Puiggené, το κλειδί είναι να καταφέρεις να διατηρήσεις αυστηρά τη ρουτίνα ευεξίας σου, χρησιμοποιώντας πειθαρχία όπως της δίδαξε ο πατέρας της.

{https://www.instagram.com/p/C1RJBF4K0JX/?utm_source=ig_web_copy_link}

Με οδηγό τον Torje Eike, τον προπονητή του, και την Jo Wood, πρώην σύζυγο του μπασίστα των Stones, Ronnie Wood που του δίδαξε τα οφέλη μιας βιολογικής διατροφής, ο Mick Jagger άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Είπε οριστικά «αντίο» στο αλκοόλ, τον καπνό και άλλες ουσίες και πρόσθεσε στη ζωή του την κίνηση και την υγιεινή διατροφή. «Ο Μικ τρέχει 12 χιλιόμετρα την ημέρα και για να διατηρήσει τη δύναμη, την ευελιξία και την ισορροπία, κάνει επίσης μπαλέτο, γιόγκα και πιλάτες», γράφει η Isadora Puiggené. Αν προσθέσουμε σε αυτή τη δήλωση ότι προπονείται 6 ημέρες την εβδομάδα και ότι οι πρόβες είναι πρόσθετες σε όλο αυτό το σχέδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κίνηση είναι σταθερή στη ζωή του.

{https://www.instagram.com/p/CkwMYbTqrzF/?utm_source=ig_web_copy_link}

Επίσης ρόλο παίζει και η διατροφή στη ζωή του. Προτιμά το καστανό ρύζι, τα όσπρια, το κοτόπουλο, το ψάρι, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο. «Το έχει δηλώσει σε αρκετές περιπτώσεις, είναι «εθισμένος» στο αβοκάντο, μια υπερτροφή που μειώνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και σταθεροποιεί τον καρδιακό ρυθμό», γράφει η Isadora.

mick jagger 0 1
Σε αυτούς τους δύο πυλώνες, ο Μικ Τζάγκερ προσθέτει έναν τρίτο βασικό παράγοντα, την ξεκούραση και τη θετική νοοτροπία. Το γεγονός ότι ήταν πάντα αφοσιωμένος στο μεγάλο του πάθος (ροκ, τραγούδι και χορός) επέτρεψε την προσέγγισή του στην πειθαρχία, ειδικά στην αλλαγή του τρόπου ζωής του, να του έρθει φυσικά.

{https://www.instagram.com/p/CWoYFnCK5kl/?utm_source=ig_web_copy_link}

Έτσι, παρ' όλες τις υπερβολές, ο Μικ Τζάγκερ έχει υιοθετήσει το ρητό «Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

πηγή: bovary.gr

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos