Ξεκίνησε η ισραηλινή εισβολή, εγκαταλείπει θέσεις στα σύνορα ο στρατός του Λιβάνου

30 Σεπτεμβρίου 2024 23:20

Στόχος η εκκαθάριση των υποδομών της Χεζμπολάχ σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων από τη μεθόριο

Ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (30/9) η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Πηγές του protothema.gr αναφέρουν πως, μετά τις 24ωρες επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στα τούνελ της Χεζμπολάχ, ο στρατός εισβάλλει στα εδάφη του Λιβάνου προκειμένου αρχικά να εκκαθαρίσει υποδομές της σιιτικής οργάνωσης και, σε δεύτερο χρόνο, να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας πλάτους αρκετών χιλιομέτρων από τον βορρά του Ισραήλ.

Η Jerusalem Post μετέφερε πληροφορίες ότι οι IDF έχουν εξαπολύσει μαζικά πυρά αρμάτων μάχης σε συγκεκριμένες θέσεις στον νότιο Λίβανο, ενώ και η Haaretz αναφέρει ότι εξαπολύθηκαν πυρά αρμάτων και πυροβολικού. Την πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, το AFP μεταφέρει την πληροφορία ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις των IDF έχουν ήδη αρχίσει σε λιβανέζικο έδαφος,

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άρματα μάχης, μεταγωγικά του στρατού αλλά και ισχυρές χερσαίες δυνάμεις έχουν λάβει τις τελικές οδηγίες από το επιτελείο στρατού και αναμένεται να εισβάλουν στα εδάφη του Λιβάνου από τρία διαφορετικά σημεία.

Οι πρώτες μονάδες που θα εισβάλουν στον Λίβανο πιθανόν θα είναι ομάδες των ειδικών δυνάμεων, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

Μία ακόμη ένδειξη περί επικείμενης εισβολής είναι ότι μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ έχουν μπει επίσημα σε «σιγή ασυρμάτου» για λόγους εθνικής ασφάλειας, κάτι που συνηθίζεται κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, αργά τη Δευτέρα, οι IDF κάλεσαν τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου να εκκενώσουν τις περιοχές ενώ ζήτησαν και από τους κατοίκους κοντά σε συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού να απομακρυνθούν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.

protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos