H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Ισμαήλ Καανί, που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε σήμερα πλάνα ενός ατόμου που εμφανίστηκε να είναι ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμης Κουντς της χώρας, Ισμαήλ Καανί.

Τα πλάνα προέρχονται από μια τελετή για έναν υψηλόβαθμο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν που σκοτώθηκε στον Λίβανο.

Τα τελευταία 24ωρα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για τον Καανί μετά την εξαφάνισή του από το προσκήνιο. Κάποια ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Ιρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στον Λίβανο που είχε στόχο τον Χασέμ Σαφιεντίν, εξάδελφο του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλαν, ενώ υπήρξαν και ισχυρισμοί ότι μπορεί να υπέστη καρδιακή προσβολή ή ότι ανακρινόταν από τις ιρανικές αρχές ως πιθανός κατάσκοπος της ισραηλινής Μοσάντ.

Στα πλάνα διακρίνεται ο Καανί στην Καρμπάλα του Ιράκ στην κηδεία του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιλφορουσάν, που σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό μαζί με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στις 27 Σεπτεμβρίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Ιρανοί αξιωματούχοι και κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν επανειλημμένως διαψεύσει τις φήμες για τον θάνατο του Καανί.

Ο τελευταίος ανέλαβε την ευθύνη του τεράστιου παραστρατιωτικού δικτύου του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή το 2020 αντικαθιστώντας τον Κασέμ Σολεϊμανί, μετά τον θάνατο του πρώην αρχηγού της δύναμης Κουντς σε επίθεση με αεροσκάφος των ΗΠΑ στη Βαγδάτη. ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Καανί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos